Pyörä ja joukkoliikenne ne yhteen sopii.

Pyörä ja joukkoliikenne ovat kätevä pari arjen matkoilla. Pyörällä voi polkaista liityntäparkkiin ja jatkaa matkaa julkisilla. Joskus voi tulla tarve ottaa pyörä mukaan joukkoliikennevälineeseen. Katso, missä ja milloin niin voi tehdä.

Saako pyörää kuljettaa...

 

Metrossa? Kyllä saa, jos pyörälle on tilaa sille osoitetussa paikassa. Jos vaunussa on täyttä, odota seuraavaa junaa, se tulee pian.

Taluta pyörää asemalla ja käytä hissiä siirtymiseen aseman eri tasojen välillä.

Jos kuljetat pyörää ruuhka-aikoina (ma-pe klo 7-9 ja klo 15-18), olethan erityisen huomaavainen muita kohtaan, koska metrossa on silloin paljon matkustajia.

Metrojunan ovet, joista pääset pyöränkuljetustilaan, on merkitty isolla pisteviivapyörällä.

Ei lisämaksua.

Lähijunassa? Kyllä saa, jos vaunussa on tilaa sille osoitetussa paikassa. Jos vaunussa on täyttä, odota seuraavaa junaa.

Taluta pyörää asemalla ja käytä hissiä tai portaiden pyöräliuskaa siirtymiseen aseman eri tasojen välillä.

Jos kuljetat pyörää ruuhka-aikoina (ma-pe klo 7-9 ja klo 15-18), ole erityisen huomaavainen muita kohtaan, koska junissa on silloin paljon matkustajia. Parhaiten tilaa löytyy Helsingistä katsottuna kauimmaisesta junarungosta.

Flirt-lähijunissa monitoimitilavaunujen ovet, joista pääset pyöränkuljetustilaan, on merkitty isolla pisteviivapyörällä.

Ei lisämaksua. 

 

Suomenlinnan lautalla? Kyllä saa. Pyöristä peritään lisämaksu, jonka suuruudesta päättää Suomenlinnan Liikenne Oy. Maksut ovat 9 euroa/edestakainen matka ja 58 euroa/vuosi.

Bussissa? Ei saa. Busseissa ei ole pyörille sopivaa, turvallista tilaa.

Raitiovaunussa? Ei saa. Raitiovaunuissa ei ole pyörille sopivaa, turvallista tilaa.

Taittopyörä pääsee aina kyytiin. Kokoontaitettavaa polkupyörää saa kuljettaa taitettuna kaikissa joukkoliikennevälineissä kaikkina kellonaikoina.

Myös alle kouluikäisen lapsen polku- tai kolmipyörän sekä liikkumisesteisen lapsen apuvälineen kanssa pääsee aina kyytiin, jos tilaa on.

Kulkuvälineet HSL:n joukkoliikenteessä

Jätä pyörä liityntäparkkiin!

Polkaise juna- tai metroasemalle ja jatka matkaa raiteilla. Kaikilta liityntäpysäköintialueilta löytyy paikkoja myös pyörille. Useimmilla asemilla pyöräpaikat ovat lähellä laitureita.

Löydät pysäköintiin varatut alueet kartalta. Kun napsautat pistettä kartalla, saat näkyviin auto- ja pyöräpaikkojen määrän. Tarkenna kohteeseen -linkki zoomaa karttaa lähemmäs, jolloin saat näkyviin kaikki alueen auto- ja pyöräpaikat. Voit joutua napsauttamaan linkkiä useamman kerran ennen kuin alueet tulevat näkyviin.

Autopaikat ovat merkitty vaaleansinisenä alueena ja pyöräpaikat pyörän kuvalla. Napsauta aluetta, jolloin voit tarkastella yksittäisen pysäköintialueen tietoja.

Katso liityntäpysäköintikartta