Löydä perille. Nauti matkasta.

Löydä nopeimmat reitit arkeen ja kauneimmat sunnuntaipyöräilyyn.

Reittioppaan selainversiosta löydät myös pyöräliikenteen reitit. Tee ensin reittihaku niin, että kerrot lähtöpaikan ja määränpään. Valitse sen jälkeen kulkumuodoksi pyöräily.

Kaupunkipyöräkauden aikana Reittiopas näyttää kaupunkipyöräasemien sijainnit ja niillä saatavilla olevien pyörien määrän. Voit tehdä reittihaun kaupunkipyörällä valitsemalla joukkoliikennevälineiden ikonipainikkeista keltaisen kaupunkipyöräpainikkeen.

Kuvakaappaus Reittioppaasta, kulkumuodoksi valittu pyöräily
Helsingin parhaat pyöräilyreitit
1. Kivikaupungin puutalokierros
Kivisessä Helsingin kantakaupungissa on myös puutaloja. Osa niistä on kätketty sisäpihoille, osa on hyvin näkyvillä. Polkaise tutkimusretkelle!
Reitin pituus: 19 km
2. Etelä-Helsingin kierros
Kaupungin kuuluisimmat turistinähtävyydet voi katsoa myös polkupyörän satulasta. Pyöräreitti kulkee halki historiallisen Helsingin, kiertää idässä Katajanokan ja ohittaa lännessä Hietaniemen telakka-alueen.
Reitin pituus: 12 km
3. Töölön kierros
Töölö tunnettiin kylänä 1500-luvulla jo ennen Helsingin perustamista. Vielä 1700-luvun lopulla maisemaa hallitsivat metsät, kalliot, laidunmaat, niityt ja suot. Pyöräile katsomaan, mitä Töölö tänään tarjoaa.
Reitin pituus: 12 km
4. Kallion ympäri
Kallion seutu oli 1800-luvun puoliväliin asti valtaosin viljely- ja laidunalueena. Rannan läheisyyteen Sörnäisiin syntyi teollisuutta ja satamarata valmistui 1863. Kallio on rock fillarin selästäkin.
Reitin pituus: 13 km
5. Patsaskierros
Töölönlahden ja Seurasaarenselän ympäristössä kulkevaa pyöräreittiä on patsaiden ja monumenttien reunustama. Polkaise patsastelemaan!
Reitin pituus: 20 km
6. Lauttasaaren kierros
Pääosin Lauttasaaren rantoja pitkin kulkeva reitti käväisee myös Kaskisaaressa ja Espoon puolella Hanasaaressa. Polje päin raikasta merituulta!
Reitin pituus: 19 km
7. Munkan kierros
Munkkiniemen puistotie on näyte siitä, millainen kaupunkirakentaminen arkkitehti Eliel Saarisen mielestä Helsinkiin sopi. Pyöräilykierroksen varrelta löytyy myös Alvar Aallon itselleen piirtämä ateljee.
Reitin pituun: 19 km
8. Haagan kierros
1901 valmistui arkkitehti Lars Sonckin laatima asemakaavaehdotus “Hagan huvilakaupungiksi”. Pyöräile halki alueen, jonka kiihkein kerrostalorakentamisen kausi oli 1950-luvulla.
Reitin pituus: 18 km
9. Pitäjänmäen-Munkkivuoren kierros
Pitäjänmäen kaupunginosa on muodostunut Helsingin pitäjän keskiaikaisista Talin ja Konalan kylistä sekä osasta entistä Munkkiniemen kylää. Tervetuloa Helsingin 46. kaupunginosaan!
Reitin pituus: 15 km
10. Malminkartanon-Kannelmäen kierros
Malminkartanon muotoutumiseen ovat vaikuttaneet monet arkkitehdit. Suunnittelukilpailun tavoitteena oli limittää asuminen ja työpaikat sekä suojata molemmat autoliikenteen läpiajolta. Pyörän selkään siis!
Reitin pituus: 17 km
11. Pasilan-Vanhankaupungin kierros
Tämän kotiseutupyöräilyreitin varrelta löytyy ainakin hiidenkirnu, velodromi, posliinitehdas, maauimala ja Helsingin kaupungin pääkirjasto. Elämyksellisiä etappeja pyöräilijälle siis riittää.
Reitin pituus: 19 km
12. Vanhankaupungin-Oulunkylän kierros
Ruotsin kuningas Kustaa Vaasa perusti vuonna 1550 Helsingin Vantaanjoen suulle keskiaikaisen Forsbyn eli Koskelan kylän kohdalle. Suunnista pyörän satulassa stadin syntysijoille!
Reitin pituus: 17 km
13. Maunulan-Pakilan kierros
Keskuspuiston ensimmäiset ulkoilutiet on rakennettu 1950-luvulla, pääosin ne on tehty 1960 - ja 1970 -luvuilla ja viimeisimmät aivan äskettäin. Yhteensä ulkoiluteitä on 110 km. Kelpaa tulla pyöräilemään.
Reitin pituus: 15 km
14. Haltialan kierros
Haltialan metsät muodostavat Helsingin laajimman yhtenäisen, noin 300 hehtaarin ulkoilualueen. Yli 400 vuotta viljeltyjen peltojen kasvi- ja eläinlajisto on erittäin monipuolinen. Luonto kiittää polkijaa.
Reitin pituus: 20 km
15. Viikin-Pihlajamäen kierros
Viikin latokartano perustettiin talonpojilta pakkolunastetuille maille tuottamaan viljaa ja rehua kuninkaankartanolle. Nykyään alue tuottaa pyöräilijälle elämyksiä kuten Viikin koetila ja arboretum.
Reitin pituus: 17 km
16. Pukinmäen-Malmin kierros
Keskiaikainen Malmin kyläkunta sijaitsi Vantaanjoen itäpuolella ja siihen kuuluivat Bocksbacka (Pukinmäki), Sonaby malm ja Stensböle (Kivikko). Malm tarkoittaa metsäistä soraharjua, mutta nykyään löytyy pyöräteitäkin.
Reitin pituus: 18 km
17. Tapanilan-Siltamäen kierros
Tapanila on poikkeuksellisen hyvin säilynyt vuosisadan alun asuinalue. Siihen kuuluu yli 350 pääosin puista rakennusta, jotka ovat valmistuneet ennen vuotta 1955. Pyöräile tunnelmoimaan!
Reitin pituus: 17 km
18. Jakomäen-Puistolan kierros
Puistola - Parkstad, Tattarisuo - Tattarmossen, Heikinlaakso - Henriksdal ja Jakomäki - Jakobacka. Tutustu pyörällä alueisiin, jotka liitettiin Helsingin maalaiskunnasta kaupunkiin vuonna 1946.
Reitin pituus: 14 km
19. Herttoniemen-Kulosaaren kierros
Merellisen pyöräilyreitin varrelta löytyy ainakin siirtolapuutarha, kasino ja kaksi kartanoa. Eläintarhakin on ihan vieressä. Jos menet Korkeasaareen, jätä polkupyörä kuitenkin Mustikkamaan fillariparkkiin.
Reitin pituus: 21 km
20. Laajasalon kierros
1800-luvun lopulta lähtien helsinkiläiset rakensivat Degerön saarelle pääasiassa kesähuviloita, joskin saaren pohjoisosaan alkoi syntyä myös esikaupunkiasutusta.
Reitin pituus: 25 km
21. Marjaniemen-Roihuvuoren-Tammisalon kierros
Vuonna 1920 aikoinaan Botbyn kartanolle kuuluneet maat yhdistettiin Botby Villasamhälle -tilaksi, jonka maille ryhdyttiin suunnittelemaan huvilakaupunkia. Rakentaminen aloitettiin Marjaniemestä, josta starttaa myös alueen pyöräilykierros.
Reitin pituus: 16 km
22. Myllärin kierros Puotinkylän kartanolle
Botby kääntyi 1800-luvulla suomeksi Puotinkyläksi. Myllypuro puolestaan on saanut nimensä Viikin peltojen laskuojasta ja sen äärellä sijainneesta myllystä, mutta nykyään alueen lävistävät komeat kevyen liikenteen akselit. Tule kokeilemaan!
Reitin pituus: 14 km
23. Kontulan-Vesalan-Kivikon kierros
Kivikko, Vesala ja Kontula ovat Mellunkylän kaupunginosan läntisiä alueita. Tutustu Helsingin 47.kaupunginosaan pyörän selästä!
Reitin pituus: 14 km
24. Vartiokylänlahdelta Porvarinlahdelle kierros
Vuosaari liitettiin Helsinkiin vuonna 1966 ja Mellunkylä sekä Vartiokylä vuonna 1946. Ennen tätä ne kuuluivat Helsingin maalaiskuntaan, nykyiseen Vantaan kaupunkiin. Fillaroi katsomaan, onko stadilaisuus aitoa.
Reitin pituus: 18 km
25. Etelä-Vuosaaren kierros
Liikenne Vuosaaresta Helsinkiin hoitui kesäisin vesiteitse aina 1940-luvulle asti. 1950-luvulla Helsingin kaupunki osti Helsingin maalaiskunnalta Rastilan ja Uutelan maat ulkoilualueiksi. Tule ulkoiluttamaan pyörääsi!
Reitin pituus: 27 km
26. Laajalahden ympäri
Laajalahden luonnonsuojelualue kuuluu Natura-suojeluohjelmaan ja on hyvä lintujen tarkkailupaikka varsinkin muuttoaikaan. Pakkaa pyörän tarakalle kiikarit, eväät ja seikkailumieltä!
Reitin pituus: 26 km
27. Vanhankaupunginlahden kierros
Helsingin maantieteellisessä keskustassa sijaitseva Vanhankaupunginlahti on lintuparatiisi kaupungin keskellä. Laajoja ruovikoita, rantaniittyjä, reheviä rantametsiä, avovettä. Ja nautiskelevia pyöräilijöitä.
Reitin pituus: 22 km
28. Helsingin Olympialaiset 1952
Ainutlaatuinen kokonaisuus urheilu- ja liikuntapaikkarakentamisen puhdasta funktionaalista arkkitehtuuria. Koe pyöräilyreitti, joka yhä huokuu olympiahenkeä!
Reitin pituus: 24 km
29. Helsingin keskuspuiston kierros
Bertel Jungin vuonna 1914 suunnittelema Keskuspuisto ulottuu Töölönlahdelta Haltialan luonnonsuojelualueille asti ja on täynnä elämyksiä myös pyöräilijälle. Tutustu yli satavuotiaaseen!
Reitin pituus: 25 km
Espoon parhaat pyöräilyreitit
Nuuksio
Nuuksion kansallispuistossa on noin 30 kilometriä pyöräilyreittejä. Reitit eivät ole pyörätietasoisia, mutta niitä voi ajaa tavallisella polkupyörällä. Taluta tarvittaessa lyhyet polkuosuudet ja mäet. Pyöräilethän vain siihen osoitetuilla reiteillä, kiitos!
Visit Espoo Kulttuuri
Reitti alkaa Tapiolan keskustornilta ja jatkuu Otarantaan sekä Keilalahdelle ohi Koneen ja Nokian pääkonttoreiden. Poikkea lopuksi vaikka Kino Tapiolaan tai Tapiolan kirkkoon.
Reitin pituus: 7,2 km
Visit Espoo Meri
Huikeita näköaloja, uimarantoja ja mahdollisuus hypätä reittiveneen kyytiin Haukilahdesta tai Mellsteninrannasta. Turvallinen pyöräilyreitti, joka sopii hyvin myös lapsille.
Reitin pituus: 9 km
Visit Espoo Luonto
Monipuolinen pyöräilyreitti, jonka varrelta löytyy Pirttimäen ulkoilualue, jossa voi vaikka pysähtyä paistamaan makkaraa. Bodomjärven päästä löytyy Kartanokylpylä Kaisankoti ja Myllyjärvessä voi pulahtaa uimaan. Reitti päättyy Bembölen kahvituvalle.
Reitin pituus: 17,5 km
Visit Espoo Kunto
Reitti, jolta löytyy pituutta ja haastetta, mutta ennen kaikkea hienoja pyöräilymaastoja pitkin Kuninkaantien mutkittelevia asvalttiteitä ja Rantaraitin hiekkapolkuja. Reitin varrelta löytyvät mm. Espoon tuomiokirkko sekä Espoonkartano.
Reitin pituus: 53 km
Visit Espoo Goes Helsinki
Merellinen pyöräilyreitti Espoosta Helsinkiin ja takaisin! Nauti kauniista maisemista ja hyvistä pyöräilyteistä!
Reitin pituus: 20 km
Vantaan parhaat pyöräilyreitit
Kuninkaankolmion fillaripolut
Kuninkaankolmion fillaripolut esittelevät yli 60 mielenkiintoista kohdetta ja reilut 30 kilometriä leppoisia pyöräilyreittejä Helsingin, Espoon ja Vantaan rajaseudulla. Hyppää satulaan ja tutustu kotiseutuun pyöräillen!
Reitin pituus: yli 30 km
Tour de Tix
Kuntoilua ja kotiseutuoppia samalla polkaisulla. Pyöräilyreitti alittaa vilkkaat liikenneväylät ja halkoo metsiä sekä peltoja. Pysähdy levähtämään luonnon helmassa ja ihaile seudun historiaa ja kulttuuria.
Reitin pituus: 15 km
Vierumäen maastopyöräilyrata
XCO-maastopyörärata on suunniteltu ja rakennettu Korson Kaiun maastopyöräilijöiden toimesta Vantaan vierumäen maastoihin yhteistyössä Vantaan Kaupungin kanssa. Katso rataesittely täältä: https://www.youtube.com/watch?v=dbbvrdkO2GI
Reitin pituus: 4 km
1. Tikkurilan suuralueen kierros
Tikkurilan seudulla riittää tilaa pyöräillä. Tutustu eri asuinalueisiin, luontoon ja historiaan.
Reiti pituus: 18 km
2. Tikkurilan suuralueen puistokierros
Tervetuloa vihreälle tielle! Puistokierros kuljettaa pyöräilijän halki puistojen ja viheralueiden.
Reitin pituus: 16 km
3. Tikkurila–Hakunila-kierros
Pyöräilyreitti täynnä historiallisia kohteita. Palaa pyörälläsi menneisiin aikoihin.
Reitin pituus: 16 km
4. Hakunila–Länsimäki-kierros
Taita Hakunila-Ojanko-Länsimäki -kierros pyörän selässä. Pääset lähemmäs vantaalaisuutta.
Reitin pituus: 17 km
5. Vesistökierros Keravanjoki–Kuusijärvi
Kurvaa pyörälläsi koskimaisemiin ja puhahda vaikka uimaan jokivarren ja Kuusijärven uimarannoilla.
Reitin pituus: 11 km
6. Koivukylän suuralueen kierros
Yhdistä liikunta, luonto ja kulttuuri. Hyppää pyörän satulaan ja valitse Koivukylän suuralueen kierros.
Reitin pituus: 17 km
7. Vesistökierros Korso–Leppäkorpi–Vallinoja
Reitti vie pyöräilijän muun muassa Korson keskuspuistoon ja Leppäkorven maauimalaan. Ota vaikka uimapuku pyöräilyvarusteeksi.
Reitin pituus: 10 km
8. Joenvarsikierros Aviapolis–Kirkonkylä
Vantaan- ja Keravanjoen rannoilla kulkeva pyöräilyreitti koukkaa Vantaan historiallisessa kylämiljöössä ja uusilla asuinalueilla. Pysähdy kuuntelemaan, miten hiljaa Vantaa virtaa.
Reitin pituus: 13 km
9. Aviapolis–Haltiala-kierros
Pyöräilyreitti, joka on täynnä luontokohteita. Pyöräile yhdellä kierroksella sekä Vantaalla että Helsingissä!
Reitin pituus: 15 km
10. Myyrmäen suuralueen kierros
Myyrmäen kierros rullaa historiallisille kohteille ja tutustuttaa pyöräilijän alueen monipuolisiin luontokohteisiin. Aistit auki!
Reitin pituus: 24 km
11. Länsi-Vantaa luonnonsuojelualuekierros
Pyöräilyreitin varrella on peräti neljä luonnonsuojelualuetta, mutta myös historiaa löytyy. Polkaise tutkimusmatkalle!
Reitin pituus: 23 km
12. Kivistön suuralueen kierros
Pyöräilyreitti kiertää Kivistössä ja osin Myyrmäenkin puolella. Reitin varrelta löytyy monta luonto- ja kulttuurikohdetta.
Reitin pituus: 20 km