Pyöräkaapit

Pyöräparkki

Pyöräile metroasemalle ja jatka matkaa joukkoliikenteellä. Pyörän jättäminen liityntäpysäköintiin on entistä turvallisempaa, kun HKL ja HSL ovat avanneet yhteistyössä parisenkymmentä pyöräkaappia Vuosaareen metroasemalle. Kyseessä on kaappien kokeiluvaihe, jonka aikana kerätään palautetta kaappien käytöstä.


Mitä ovat pyöräkaapit?

Pyöräkaapit on pyörien säilytyspalvelu, jota kokeillaan Vuosaaren metroasemalla syksyllä 2020. Kokeilussa testataan lukittavia pyöräkaappeja, jotka lukitaan ja avataan käyttäjän omalla HSL-kortilla.

HKL vastaa pyöräkaappien toteutuksesta ja ylläpidosta. HSL vastaa pyöräkaapeista osana hsl.fi-verkkopalvelua. Pyöräkaapin kyljessä on kaapin käyttöohjeet.

Ongelmatilanteessa tulee olla yhteydessä HSL:n asiakaspalveluun, puh. 09 4766 4000 (ma-pe 7.30-19 ja la-su 9.30-17). Hätätilanteessa soita HKL:n turvavalvomoon, puh. 09 310 13333.

Usein kysytyt kysymykset


Aktivoi matkakorttisi

Jotta voit käyttää pyöräkaappia, sinun tulee ottaa palvelu käyttöösi HSL:n verkkopalvelussa:

  • Rekisteröidy HSL-verkkopalveluun
  • Syötä matkakorttisi takapuolella oleva numerosarja omiin tietoihisi. Huomaathan, että kymmenen ensimmäistä numeroa on syötetty valmiiksi (924620 0011).
  • Ota pyöräkaappi käyttöösi hyväksymällä pyöräkaappien käyttöehdot

Näin käytät pyöräkaappia

Rekisteröidy Oma HSL -palveluun ja kirjoita matkakorttisi numero sille osoitettuun kenttään. Hyväksyttyäsi käyttöehdot palvelu on käytössäsi.

Voit jättää kypärän tai muita tavaroita kaapissa oleviin koukkuihin.

Lukitse kaappi matkakortillasi. Kaappi avautuu nyt ainoastaan sinun matkakortillasi.Nouda pyöräsi aseman aukioloaikoina. Pyöräparkki suljetaan yöksi.

Polkupyörän säilytysaika on korkeintaan 72 tuntia eli kolme vuorokautta.Tyhjennysmaksu

Siirtokeskus (Helsingin kaupunki)


Pyöräkaappien käyttöehdot

Tutustuthan huolellisesti pyöräkaappien käyttöehtoihin ennen kaapin käyttöä. Sinun tulee hyväksyä käyttöehdot, jotta voit ottaa palvelun käyttöösi. Käyttöehdot löytyvät HSL:n verkkopalvelussa Omat tiedot -sivulta ja tästä alta. Käyttöehdoissa kerrotaan muun muassa, että pyörää voi säilyttää kaapissa yhtäjaksoisesti enintään kolme vuorokautta eli 72 tuntia. Ehdoissa kerrotaan myös pyöräkaapin tyhjentämisestä ja pyörän palauttamisen ehdoista.

Pyöräkaappien käyttöehdot


Kokeilu Vuosaaren metroasemalla

Pyöräkaapeista kerätään nyt käyttäjäkokemuksia Vuosaaren metroasemalla. Palvelua kehitetään saatujen palautteiden perusteella. Palautteen voi lähettää HSL:n palautelomakkeella.

Pyöräparkki Vuosaaren metroasemalla

Takaisin ylös