Raitiolinjasto uudistui elokuussa 2017

Huom! Raitiovaunulinjasto uudistui elokuussa 2017, ja tätä sivua ei enää päivitetä.

Raitiovaunu, ratikka, spåra, skuru – rakkaalla liikennevälineellä on monta nimeä. Raitiovaunut ovat yksi Helsingin tärkeimmistä symboleista ja näkyvä ja merkittävä osa katukuvaa.

Raitiovaunut ovat kuitenkin myös muuta: keskeinen keino päästä paikasta toiseen. Helsingin kantakaupunki kasvaa tulevina vuosina ja vuosikymmeninä, ja uusien alueiden liikenteessä raitiovaunuilla on tärkeä rooli. Raitioverkosto laajenee, mikä samalla aiheuttaa muutoksia myös nykyisellä verkolla. Nämä muutokset alkoivat näkyä matkustajille elokuussa 2017, jolloin Helsingin raitiolinjasto uudistui.

Raitiolinjastossa pyritään selkeyteen, luotettavuuteen ja tiheyteen – siihen, että mahdollisimman moni pääsisi perille mahdollisimman sujuvasti. Ajatuksena on, että tärkeimmille reittiosuuksille turvataan lyhyt ja säännöllinen vuoroväli kahden linjan yhdistelmänä. Vuonna 2017 muutoksia tuli linjoille 1, 2, 3, 7 ja 9, ja niistä kerromme tällä sivustolla tarkemmin karttojen avulla. Luomme myös silmäyksen seuraavina vuosina tapahtuviin muutoksiin. Ensi vuosikymmenellä raitiovaunulla pääsee myös Hernesaareen, Ilmalaan ja Kalasatamaan asti.

Olemme myös koonneet kokoelman usein kysyttyjä kysymyksiä. Uusiakin sopii esittää. Vastaamme niihin parhaamme mukaan.

Tervetuloa kyytiin!

Tutustu uusiin linjoihin ja karttoihin

Raitiolinjasto muuttuu myös vuoden 2017 jälkeen - katso miten

Vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin