Siuntion liput ja vyöhykkeet

Siuntion liittyminen HSL:ään merkitsee ensimmäisessä vaiheessaan ennen muuta sitä, että Siuntiossa voi matkustaa HSL:n lipulla. Niinpä matkat Siuntiosta mihin tahansa muuhun HSL:n kahdeksasta muusta jäsenkunnasta hoituvat näppärästi yhdellä lipulla.

Siuntion lippuvyöhyke: Siuntio ja Kirkkonummi

Siuntio liittyy vuodenvaihteessa osaksi lippuvyöhykettä, johon tällä hetkellä kuuluu Kirkkonummi. Siuntiosta matkansa aloittavalle on tarjolla seuraavanlaisia lippuja.

Sisäinen lippu:
Sisäisellä lipulla voi matkustaa Siuntion ja Kirkkonummen alueella.
Lähiseutu 2 -lippu:
Lähiseutu 2 -lipulla voi matkustaa Siuntiosta mihin tahansa HSL-alueella, jos matka ei kulje Helsingin kaupungin alueen kautta.
Lähiseutu 3 -lippu:
Lähiseutu 3 -lipulla voi matkustaa Siuntiosta mihin tahansa muualle HSL-alueella.
HSL:n lippuvyöhykkeet
Tulevaisuudessa käyttöön tulevat uudet matkustusvyöhykkeet, ja Siuntio tulee silloin kuulumaan D-vyöhykkeeseen. Tästä uudistuksesta voi lukea lisää HSL:n verkkosivuilta: https://www.hsl.fi/taksa-ja-lippujarjestelma

Hanki oma matkakortti!

HSL tarjoaa siuntiolaisille avajaistarjouksena matkakortin kotiin kuljetettuna. Matkakortti on kätevin tapa matkustaa koko HSL-alueella. Kortti kelpaa kaikissa liikennevälineissä, ja sille voi ladata niin arvoa, eli rahaa, kuin kausilippuja haluamalleen ajalle haluamalleen vyöhykkeelle.

Matkakortin voi tilata maksutta osoitteesta hsl.fi/tilaakortti. Korttia voi ladata ja käyttää 1.1.2018 alkaen.

Lippujen hinnat ja matkakortit

HSL:n tämänhetkisiin lippujen hintoihin voi tutustua HSL:n verkkosivuilla (https://www.hsl.fi/liput-ja-hinnat). Ensi vuoden lippujen hinnoista päättää HSL:n hallitus lokakuussa.

HSL:n alueella kannattavinta on matkustaa matkakortilla, jolle voi joko ladata arvoa tai kautta. Kortille ladatun arvon avulla on mahdollista ostaa tavanomaista halvempia kertalippuja, ja kausilipulla taas on mahdollista matkustaa rajattomasti tietyn matkustusalueen sisällä tietyn ajanjakson ajan. Matkakortin voi ladata missä tahansa HSL-alueen Matkakortin palvelu- tai myyntipisteessä.

HSL postittaa ohjeet matkakortin tilaamisesta jokaiseen kotitalouteen loka-marraskuun taitteessa. Matkakortin voi tilata kampanjatarjouksena maksutta. Normaalisti korttimaksu on 5 euroa. Matkakorttiin voi ladata kausilippuja tai arvoa 1. tammikuuta alkaen.
Kerta- ja vuorokausilippuja voi ostaa lippuautomaateista, R-kioskeilta ja bussinkuljettajilta.

Koululaisten liput

Koululaiset, jotka ovat oikeutettuja kulkemaan koulumatkan bussilla, saavat matkakortit käyttöönsä tammikuun alusta. Koulutoimi tilaa matkakortit HSL:stä ja huolehtii niiden jakelusta oppilaille.

HSL:n palvelut Siuntiossa

HSL ja Siuntion kunta avaavat kirjastoon palvelupisteen, josta voi hankkia henkilökohtaisen matkakortin, ladata matkakorttia, päivittää matkakorttinsa tietoja ja kysyä neuvoa joukkoliikenneasioissa. Palvelupisteen aukioloajat vahvistuvat syksyn kuluessa.

Takaisin ylös