Suomenlinnan lautta liikennöi elokuulle saakka nykyisin aikatauluin

Päivitys 29.5.2020: Suomenlinnan lautan arkiaikataulu tihenee maanantaista 8.6. alkaen: Liikennetiedote aiheesta

Suomenlinnan lautta jatkaa liikennöintiä elokuulle saakka nyt voimassaolevien aikataulujen mukaan. Lauttaliikennettä ei siis tihennetä kesäksi johtuen poikkeustilanteesta. Tilannetta kuitenkin seurataan ja aikatauluihin tehdään muutoksia mikäli yleinen tilanne sen sallii. HSL suosittaa että lauttaa käytettäisiin kunnes koronavirustilanne on helpottanut vain välttämättömiin tarkoituksiin, kuten Suomenlinnan asukkaiden asioimis- ja työmatkatarpeisiin.

Huomioittehan että myös lautalla on syytä noudattaa turvavälejä sekä muitakin viranomaisten antamia ohjeita.

Linkki lautan aikatauluihin Reittioppaassa.

Linkki lautan aikatauluun tulostettavassa PDF-muodossa.

Suomenlinnaan voi kuitenkin tutustua esimerkiksi virtuaalisesti Skyviewssä. Siirry palveluun. Myös rakennusten historia kartan avulla pääsee virtuaaliselle matkalle linnoitukseen. Siirry karttaan.

 

Kommentit

Tämä saattaa olla monelle suomenlinnalaiselle yritykselle, mm. ravintoloille, viimeinen naula arkkuun. Millä tasolla ja minkä laajuisessa yhteistyössä päätös on harkittu ja tehty?

Kyseinen ohje perustuu Suomenlinnan hoitokunnan vastaavaan suositukseen. Suomenlinnan hoitokunta on opetus- ja kulttuuriministeriön alainen valtion virasto, joka restauroi, ylläpitää, esittelee ja hallinnoi Suomenlinnaa. HSL tiedottaa muutoksista mikäli näissä suosituksissa tapahtuu muutoksia. Lisätietoja aiheesta löydät: https://www.slhk.fi/suomenlinnan-hoitokunnan-varautuminen-koronavirukseen/

Onko HSL:llä on aidosti valmius siirtyä ripeästi tiheämpään aikatauluun, kun esim. kahviloihin ja ravintoloihin liittyvät rajoitukset päästään aikanaan purkamaan? Toivottavasti on, sillä muuten täällä nähdään konkurssiaalto.

Hei, aikatauluihin tehdään muutoksia tilanteen sen salliessa ja muutoksissa kaikki toimijat otetaan huomioon. HSL:n joukkoliikennesuunnittelu käy aktiivisesti keskusteluja hoitokunnan, Helsingin kaupungin sekä lauttojen liikennöitsijöiden kanssa.

Päätös on vähän hätävarjelun liioittelua, kun itse kohteessa pääsee olemaan väljästi niin että on pieni riski saada tartunta ja lautta on kuormittunut vain silloin kun on aurinkoinen ja lämmin päivä ja kello on noin 12 - 16. Parempi strategia olisi liikennöidä normaaliin tapaan ja ottaa lautalle vain esimerkiksi 50 % enimmäismatkustajamäärästä. Tällöin käynnit hajautuisivat eri ajankohtiin kun selviäisi, että noina ajankohtina moni ei pääse kyytiin.

Kommentoi

Voit kommentoida kirjautumalla sisään HSL-tunnuksella.