Periodbiljett

Om du åker regelbundet kollektivt lönar det sig att köpa en periodbiljett dvs. restid. Periodbiljetten blir förmånligare än enkelbiljetter redan med tre tur- och returresor per vecka. Du kan köpa en periodbiljett så att den laddas i HSL-appen eller på HRT-kortet.

Periodbiljett med HRT-kortet

Biljetten gäller i minst 14 dygn eller högst ett år. Du kan välja när du vill att biljetten börjar gälla, inom upp till 60 dygn från köptillfället. Det går också att ladda ytterligare en periodbiljett till HRT-kortet som kan gälla i högst ett år. Denna biljett kan börja gälla högst inom 60 dygn från det att giltighetstiden för den första periodbiljetten har gått ut.

Periodbiljetter säljs på försäljnings- och serviceställen samt i en del av automaterna. Du kan välja att ladda kortet med en period på 14–366 dagar. Du ser priser på olika perioder på prislistan på hsl.fi/sv.

Läs mer om HRT-kortet >

Periodbiljett med HSL-appen

Det är enkelt att köpa en periodbiljett med HSL-appen och du kan betala med ett betalkort som du har anslutit till appen eller i samband med din telefonräkning. Med telefonräkningen kan du betala en avgift på högst 50 euro åt gången.

I april 2019 kan du köpa följande periodbiljetter i HSL-appen:

  • 30-dagarsbiljetter Ditt betalkort debiteras i samband med biljettköp.
  • periodbiljetter i form av en fortlöpande beställning. Fortlöpande beställningar gäller tills vidare, och ditt betalkort debiteras för beställningen var 30:e dag.
  • 30 dygn för studerande, rabatten är 45 procent av priset på en biljett för vuxna.

Läs mer om HSL-appen >