Personer som har fyllt 70 år

Personer som har fyllt 70 år och som bor permanent i HRT-området kan köpa värde- och tilläggsbiljetter till rabatterat pris på resor som börjar kl. 9-14 varje dag. Biljettens pris är 50 % av en vuxens biljettpris. Du får rabatt på värde- och tilläggsbiljetter som köps med ett personligt HRT-kort eller i HSL-appen (version 2.2.1 eller nyare).

För att kunna köpa biljetter till rabatterat pris ska personer över 70 år besöka servicestället för att uppdatera kundgruppen på HRT-kortet. Uppdatering av kundgruppen är gratis. I appen måste användaren autentisera sig starkt i tjänsten Suomi.fi t.ex. med nätbankskoder. Du behöver också ett HRT-konto som du kan skapa i appen.

För att kunna få rabatten ska du:

  • vara minst 70 år,
  • vara fast bosatt i HRT-området dvs. i Helsingfors, Esbo, Grankulla, Vanda, Kervo, Tusby, Sibbo, Kyrkslätt eller i Sjundeå,
  • uppdatera ditt personliga HRT-kort på ett serviceställe.

Priserna för biljetter för personer som fyllt 70 år

Du kan uppdatera kundgruppen på HRT-kortet på alla serviceställen: HRT:s serviceställen på Järnvägstorget, i Östra centrum och i Böle, på serviceställen i Esbo, Vanda och Kervo samt i Grankulla, Tusby, Sibbo och Sjundeå.

Kontaktuppgifterna för serviceställen: https://www.hsl.fi/sv/biljetter-och-priser/sok-forsaljningsstalle