Busslinjer i Nickby börjar köra undantagsrutter 18.6

I juni startar arbeten vid den nya bussterminalen och sanering av Stora Byvägen i Nickby i Sibbo. På grund av arbetena kör alla bussar avvikande rutt i Nickby i juni. De första busslinjerna började köra undantagsrutt måndagen den 4 juni och de övriga busslinjerna måndagen den 18 juni i samband med övergång till sommartidtabellerna.

Förändringar i Nickby 18.6.2018 - förändringar på linje 985 fr.o.m. 27.6

Linjerna 785, 786, 787, 788 och 985

Stora Byvägen stängs av för trafik söder om Nickbyvägen. Det innebär att Nickbys busslinjer inte längre kan köra till Östanåparken. När bussarna kör från Helsingfors eller Kervo till Nickby kör de först till den tillfälliga vändplatsen vid Jokipuiston koulu (hållplatsen Pilvilinnavägen på Trädgårdsmästarens väg) och fortsätter sedan till Nickby busstation. När bussarna avgår från Nickby busstation i riktning mot Helsingfors eller Kervo kör de först till Jokipuiston koulu.

Det finns två undantag till regeln:

  • Busslinje 788, som kör rutten Helsingfors – Nickby – Borgå kör från Helsingfors först till busstationen och sedan till vändplatsen vid skolan. På motsvarande sätt kör bussen från Borgå först till Östanåparken, varefter den fortsätter till busstationen.
  • Busslinje 985 som kör rutten Kervo-Nickby: Från och med 27.6 kör linjen till vändplatsen vid Östanåparken må-fre huvudsakligen endast när bussen kör från Nickby och när bussen kommer från Kervo kör den från Nickbyvägen direkt till busstationen. Att linjen inte trafikerar Östanåparken gäller alla avgångar må-fre till Nickby, förutom avgångarna kl. 14.52 och kl. 23.40 som kör från Nickbyvägen direkt till Östanåparken. På lördagar och söndagar körs också via Östanåparken i båda riktningar eftersom bussens nästa avgång är på linje 991 till Söderkulla.

Undantagsrutten beräknas gälla till 3.9.2018.

Följande hållplatser trafikeras inte: Sockengården, Kyrkängsvägen

PDF iconUndantagsrutt för linjerna 785, 786, 787, 788 och 985 i Nickby

Linje 991

Linje 991 kör via Nickbyvägen och Brobölevägen. Linjen får tillfälliga hållplatser (Mårtensbyvägens vgs och Gamla kyrkan) på Brobölevägen i riktning mot Söderkulla.

Undantagsrutten beräknas gälla till 3.9.2018.

Följande hållplatser trafikeras inte: Sockengården, Sportvägen, Gamla kyrkan (på Stora Byvägen).

PDF iconUndantagsrutt för linje 991 i Nickby

Linje 841N

Nattbuss 841N fortsätter från Söderkulla till Nickby, och avgångarna från Järnvägstorget körs via Borgby till Åbacka. Linje 841N kör i Nickby samma avvikande rutt som linje 991.