Förseningar och avvikelser i kollektivtrafiken i Helsingfors centrum på torsdag och fredag 16.-17.5

Det förväntas förseningar och avvikelser i buss- och spårvagnstrafiken i Helsingfors centrum på torsdag och fredag 16.-17.5 på grund av Europarådets ministermöte som ordnas i Finlandia-huset. På lördag 18.5 ordnas också evenemanget Helsinki City Running Day påverkar kollektivtrafiken (läs mer här).

De största störningarna förekommer på torsdag 16.5 från kl. 15 ända till kvällen samt på fredag 17.5 från ca kl. 11 till kvällen.

På grund av mötet kommer Mannerheimvägen att tidvis avstängas för trafik vid Finlandiahuset på grund av bileskort och de kan påverka trafiken också i den övriga huvudstadsregionen. Det kan också förekomma förseningar i trafiken på sträckor mellan flygplatsen och Helsingfors centrum samt i närheten av vissa hoteller. Enligt polisens uppskattningar kommer avbrott i trafiken vara högst 20 minuter.

Under mötet går metron, närtågen och Sveaborgsfärjan som vanligt enligt förhandsuppgifter.

På grund av säkerhetsorsaker är det möjligt att berätta de exakta rutterna och tidpunkterna på förhand. Om eventuella avbrott i trafiken under torsdag och fredag finns på HRT:s webbplats på adressen hsl.fi samt i tjänsten Undantagsinfo.

Mer information om trafikarrangemang hittar du här