Linje 18 tillbaka till egen rutt i Munkshöjden 31.7

Linje 18 återgår till egen rutt i Munkshöjden på lördag 31.7. Linjen kör Ulfsbyvägen motsols när den anländer från centrum, den stannar igen vid hållplatserna på yttre sidan av Ulfsbyvägen och bussarna anländer till Raumovägen såsom tidigare. Avgångshållplatsen för linjer 18, 18N och 35 flyttas tillbaka på Raumovägens sida.

Linje 18 återgår till egen rutt i Munkshöjden på lördag 31.7. Linjen kör Ulfsbyvägen motsols när den anländer från centrum, den stannar igen vid hållplatserna på yttre sidan av Ulfsbyvägen och bussarna anländer till Raumovägen såsom tidigare.

Avgångshållplatsen för linjer 18 och 18N samt för närbuss 35 är på Raumovägens sida (H1485). Den tillfälliga hållplatsen på Nådendalsvägen tas ur bruk.

Rutten och hållplatserna för linje 18 fr.o.m. 31.7 i Reseplaneraren:
Eira – Kampen – Munkshöjden
Munkshöjden – Kampen – Eira

Byggande av en laddningsstation var bakom avvikelsen. Stomlinje 20 ersätter linje 18 fr.o.m. 16.8 och stomlinjen körs med nya elektriska ledbussar.

I augusti träder i kraft också många andra ändringar i busstrafiken i stamstaden och Västra Helsingfors. Också tvärförbindelser ändras. Läs mera om de kommande ändringarna: hsl.fi/sv/helsingfors2021