Linje 38 till Nybacka läggs ner och ny linje 53 startar 16.8

I samband med övergången till hösttrafiken den 16 augusti sker det många ruttförändringar i busstrafiken bl.a. i västra Helsingfors och i Nybacka i Esbo. Linje 38 (Elielplatsen – Sockenbacka – Nybacka) läggs ner och en ny linje 53 (Nybacka – Sockenbacka – Norra Haga – Åggelby – Arabia) fungerar som ersättande linje i Nybacka.

I samband med övergången till hösttrafiken den 16 augusti sker det många ruttförändringar i busstrafiken bl.a. i västra Helsingfors och Nybacka. Det sker också ändringar i många tvärgående linjer.

Linje 38 (Elielplatsen – Sockenbacka – Nybacka) läggs ner och en ny linje 53 (Nybacka – Sockenbacka – Norra Haga – Åggelby – Arabia) fungerar som ersättande linje som har goda bytesförbindelser med tåg eller två olika stomlinjer i Sockenbacka i riktning mot Helsingfors centrum. Man kan byta till Ringbanans tåg på Norra Hagas station.

Rutten för den nya linjen 53 i Reseplaneraren:
Nybacka - Sockenbacka - Norra Haga - Åggelby - Arabia

Linje 53 körs på vardagar och har mer omfattande trafikeringstider än linje 38. Linje 203 via Alberga fungerar fortfarande som huvudförbindelse till Nybacka.

I framtiden kan man ta sig från Kånala till Brunakärr och Böle med linje 59 vars ändhållplats flyttas från Smedjebacka till Malmgård. Linje 39, som fungerar som huvudförbindelse till Kånala, blir stomlinje 30.

Mer information om förändringar som sker i augusti finns på vår webbplats hsl.fi/sv/helsingfors2021

Förändringarna och de nya rutterna visas redan i Reseplaneraren.