En del av K-tågen kan ställas in vid störningar på sträckan Korso-Kervo

En del av K-tågen kan ställas in mellan Korso och Kervo vid störningar på grund av banarbeten i Kervo. Då lönar det sig att resa från Korso till Savio och Kervo stationer med buss 972 och 873. Också närtågen R och Z kör via Kervo. Dessa avvikelser beräknas gälla fram till torsdag 5.8.

En del av K-tågen kan ställas in mellan Korso och Kervo på grund av banarbeten i Kervo.  Då lönar det sig att resa från Korso till Savio och Kervo stationer med buss 972 och 873. Också närtågen R och Z kör via Kervo.

På grund av banarbeten kan K-tågen använda endast ett spår i båda riktningar på en sträcka på 7,5 kilometer mellan Räckhals och Korso station. 

Om ett K-tåg är försenat i Kervo behövs det göras åtgärder för att undvika ytterligare förseningar och inställda tåg. Vid dessa situationer kör K-tåg från Korso tillbaka till Dickursby. Det innebär att tågen inte trafikerar Savio och Kervo. Då kan turtätheten vara till och med 40 minuter vid Savio och Kervo.

Alternativa förbindelser dvs. busslinjerna 973 och 972 från Korso till Kervo och Savio avgår från plattform 14. I Kervo avgår bussarna från plattform 12 vid bussterminalen. I Savio går buss 972 längs Lehmuskatu och linje 973 längs Alikeravantie.

Dessa avvikelser beräknas gälla fram till torsdag 5.8.

Hållplatsen för linjerna 972 och 973 vid Korso station:

Kartta bussien 972 ja 973 sijainneista.