Linje 736 får ny rutt Dickursby – Sottungsby – Nissbacka – Alkärr – Korso 16.8

I samband med övergången till hösttrafiken den 16 augusti sker det många ruttförändringar i busstrafiken. Rutterna för linjerna 736 och 739 kommer att ändras särskilt i Nissbacka. Linjerna kör från Helsingfors via Södra och Norra Nissbacka till Alkärr och därefter till Korso station. I fortsättningen kör linje 736 från Dickursby till Nissbacka via Håkansböle, Sottungsby, Kungsbacka och Kuusijärvi. Också linje 736 har enstaka turer som betecknas med bokstaven B mellan Nissbacka–Korso.

Rutterna för linjerna 736 och 739 kommer att ändras särskilt i Nissbacka. Linjerna kör från Helsingfors via Södra och Norra Nissbacka till Alkärr och därefter till Korso station.

I fortsättningen kör linje 736 från Dickursby till Nissbacka via Håkansböle, Sottungsby, Kungsbacka och Kuusijärvi. Också linje 736 har enstaka turer som betecknas med bokstaven B mellan Nissbacka–Korso. Linje 587 erbjuder ersättande förbindelser från Korso till Vierumäki och linje 619 från Dickursby till Malmängen.

Turintervallen på den gemensamma sträckan mellan Nissbacka och Korso är ca 15 minuter under rusningstider för linjerna 736 och 739. Vid andra tidpunkter är turintervallen ca 30 minuter.

Den nya rutten och hållplatserna för linje 736 i Reseplaneraren:

Dickursby rescentralen – Korso

Kungsörnsstigen–Dickursby

 

Den nya rutten och hållplatserna för linje 736B i Reseplaneraren:

Kungsörnsstigen–Nissbacka

Bivägen-Korso

 

Den nya rutten och hållplatserna för linje 739 i Reseplaneraren:

Kungsörnsstigen–Järnvägstorget

Järnvägstorget–Korso

 

Förändringarna och de nya tidtabellerna visas redan i Reseplaneraren.

Läs mer om förändringarna som sker vid Lahtisleden: Linjenätet vid Lahtisleden 2021