Avvikelser för L-tågen – en del av tågen stannar inte i Ilmala natten mellan torsdag och fredag 4.–5.11

Det sker avvikelser för L-tågen i riktning mot Helsingfors och en del av L-tågen stannar inte i Ilmala natten mellan torsdag och fredag 4.–5.11 p.g.a. banarbeten. På grund av avvikelserna rekommenderas det att man använder alternativa bussförbindelser från mellanstationerna i riktning mot Helsingfors.

Det sker avvikelser för L-tågen och en del av tågen stannar inte i Ilmala natten mellan torsdag och fredag 4.–5.11 p.g.a. banarbeten.

På grund av avvikelserna rekommenderas det att man använder alternativa bussförbindelser från mellanstationerna i riktning mot Helsingfors.

Mer detaljerad information om avvikelserna

  • L-tåget från Sjundeå kl. 0.08 körs som ett X-tåg.
    • Tåget stannar endast i Hoplax mellan Alberga och Böle.
  • L-tåget från Kyrkslätt kl. 0.37 körs som ett U-tåg.
    • Tåget stannar endast i Hoplax mellan Alberga och Böle.
  • L-tåget från Kyrkslätt kl. 3.57 stannar inte i Ilmala.

Tågen använder avvikande spår i Alberga, Hoplax och Böle p.g.a. banarbetena. För aktuell information följ skärmarna och annan information på stationerna. Tågens avgångstider från stationerna följer de vanliga avgångstiderna för L-tågen.

Alternativa förbindelser

Från och till mellanstationerna, dvs. från Mäkkylä, Sockenbacka, Gjuteriet och Ilmala, kan man ta sig med HRT:s vanliga busstrafik, t.ex. med linje 231N eller 235N till Elielplatsen och med linje 23 från Ilmala.

I Ilmala använder buss 23 hållplatserna under stationen.

Mer detaljerad information om tidtabellerna hittar du i Reseplaneraren.