Ny direkt förbindelse mellan tågstation och terminal 2 och förnyad bussterminal tas i bruk på Helsingfors–Vanda flygplats 30.11

En ny direkt förbindelse mellan tågstationen och terminal 2 tas i bruk på Helsingfors–Vanda flygplats tisdagen den 30 november. Genom den nya rutten kan man ta sig snabbare från tågstationen till flygplatsen. Samma dag öppnas också den renoverade bussterminalen brevid utbyggnaden av terminal 2.

En ny direkt förbindelse mellan tågstationen och terminal 2 tas i bruk på Helsingfors–Vanda flygplats tisdagen den 30 november. Genom den nya rutten kan man ta sig snabbare från tågstationen till flygplatsen.

Samma dag öppnas också den renoverade bussterminalen brevid utbyggnaden av terminal 2. Avgångsplattformarna för HRT:s bussar som avgår från flygplatsen flyttas närmare terminal 2.

Renoveringen är en del av Finavias utvecklingsprojekt på Helsingfors–Vanda flygplats. I och med renoveringen får terminal 2 en utbyggnad som omfattar nya avgångs- och ankomsthallar. Från och med 1.12 ska flygpassagerarna använda utbyggnaden av terminal 2. Då öppnas en ny entré med de nya avgångs- och ankomsthallarna i terminal 2.

Läs mer om Helsingfors-Vandas utvecklingsprogram i Finavias meddelande (länken leder till finavia.fi).


Kollektivtrafikförbindelser från flygplatsen

Du kan ta dig direkt till bussterminalen och tågstationen från terminal 2. I fortsättningen går man till tågstationen och bussterminalen genom samma entré. Den nya förbindelsen gör det även lättare att byta mellan buss och tåg.

Du kan hitta bussterminalen genom att ta till höger vid Finavias informationspunkt.

Direkt förbindelse från tågstationen till terminal 2

I fortsättningen kan man ta sig direkt från tågstationen till terminal 2. Den tidigare förbindelsen mellan terminal 1 och 2 förblir i bruk.

Den nya ingången till terminal 2 ligger vid samma ände av tågstationen som den tidigare ingången. Den nya förbindelsen är tillgänglig för rörelsehindrade.

Den nya förbindelsen på kartan

imageo4jik.png

Förnyad bussterminal

Bussterminalen vid flygplatsen har renoverats grundligt och den betjänar alla resenärer på flygplatsen. I fortsättningen använder alla bussar till och från flygplatsen samma bussterminal.

I framtiden avgår HRT:s bussar från plattformarna 10 och 11 vid flygplatsen. Dessa plattformar ligger närmast terminal 2.

Flygplatsen trafikeras av linjerna 415, 561, 615 och 617 samt stomlinje 570. Stomlinje 570, som började trafikera i augusti 2021, går dygnet runt från flygplatsen till Mellungsbacka via Aviapolis, köpcentret Jumbo, Dickursby och Håkansböle.

Finavia har en anropsplats för passagerare med funktionsnedsättningar och rörelsehinder vid bussterminalen. Anropsplatsen hittar du mellan bussplattform 10 och cykelstationen.

Ny cykelparkering tas i bruk vid bussterminal

Nära plattform 10 finns en väderskyddad cykelparkering som har hundratals cykelställ med ramlåsning. Passagerare kan använda cykelparkeringen gratis.

Cykelparkeringen ligger på samma nivå som bussterminalen på Pilotvägen.

Den förnyade bussterminalen på kartan

imagef4819.png