Ändringar i rutterna för fotgängare vid Sörnäs metrostation fr.o.m. 7.4

Ingång C vid Sörnäs metrostation tas i bruk igen torsdagen den 7 april. C-ingången ligger på Tavastvägen i närheten av hållplatsen för bussarna som kör till Helsingfors centrum. Också ingång E stängs. E-ingången ligger på andra sidan av Tavastvägen i närheten av hållplatsen för bussarna som kör mot Backasgatan.

Ingång C vid Sörnäs metrostation tas i bruk igen torsdagen den 7 april. C-ingången, som ligger på Tavastvägen i närheten av hållplatsen för bussarna som kör till Helsingfors centrum (plattform 14), har varit stängd sedan augusti i fjol på grund av renovering.

Samtidigt börjar renoveringen av metrostationens biljetthall vid ingång E, som stängs när ingång C öppnas. Ingång E ligger mittemot ingång C på andra sidan av Tavasvägen, i närheten av hållplatsen för bussarna som kör mot Backasgatan (plattform 15).

Lär mer om renoveringen i vårt separata meddelande.

Bytesförbindelser i riktning mot Arabia och Backasgatan

När E-ingången är stängd kan du använda ingång C för att byta från metron till de spårvagnar och bussar som kör i riktning mot Arabia och Backasgatan. Gå över övergångsstället på Tavastvägen för att nå hållplatserna.

Hissen förblir i bruk som vanligt vid B-ingången dvs. vid Vasaskvären på Helsingegatan.

Stationens ingångar och närliggande hållplatser på kartan

Du kan ta dig från ingång E till ingång C genom att gå över övergångsstället på Tavastvägen.

Aseman sisäänkäynnit tekstin mukaisesti kartalla

Stationens ingångar

Sisäänkäynnit lippuhallista katsottuna tekstin mukaisesti