P-, K- och L-tåg körs med extra vagnar och vissa bussar har extra trafik nätterna efter fredag och lördag 8.-10.7

På grund av konserter på Olympiastadion på fredag och lördag 8.-9.7 förlängs vissa L-, K- och P-tåg med extra vagnar. Också vissa busslinjer har enstaka extra avgångar. Alla avgångar är sökbara i Reseplaneraren.

På grund av konserter på Olympiastadion på fredag och lördag 8.-9.7 körs vissa L-, K- och P-tåg med extra vagnar. Detta gäller tåg som avgår från Helsingfors mellan ca kl. 24 och 01.

Busslinjerna 37, 40, 321, 322, 431N och 500 har enstaka extra turer vid midnatt under båda nätter. Alla avgångar är sökbara i Reseplaneraren.

Reservera mer tid än vanligt för dina resor vid konsertens slut

Det kan förekomma trängsel ombord på bussar och spårvagnar som går på Mannerheimvägen efter midnatt. Tågen körs med extra vagnar för att erbjuda gott om plats ombord och för att undvika trängsel.

Därför rekommenderar vi att ta tåg i mån av möjlighet. Det är en kilometer från Olympiastadion till Böle station längs Nordenskiöldsgatan och Lokvägen.

Så här tar du dig till Olympiastadion

Du kan enkelt ta dig från centrum till Olympiastadion både med spårvagn och buss. Den närmaste hållplatsen till Olympiastadion är Tölö sporthall (H1913 / H1915). Den närmaste spårvagnshållplatsen är Tölö hall (H0109).

Alla bussar som kör från Elielplatsen mellan centralstationen och Posthuset kör via hållplatsen Tölö sporthall. Vissa bussar avgår även från Kampens bussterminal (linjerna 63, 212 och 213). Spårvagnslinjerna 4 och 10 går från hållplats Glaspalatset (H0101) till Tölö hall (när de kör mot Munksnäs eller Lillahoplax)

De som kommer med tåg kan ta stombuss 500 eller 510 i Böle. Den närmaste hållplatsen är Aurora sjukhus (H2072).

De som kommer från östra Helsingfors kan byta till stombuss 500 och 510 till exempel vid Hertonäs metrostation.