Ainola järnvägsstation öppnas söndagen den 10 december

Ainola järnvägsstation i Träskända öppnar för passagerartrafik igen söndagen den 10 december 2023. R- och T-tågen börjar stanna på stationen som vanligt.

Tidtabellerna finns redan i Reseplaneraren på webbplatsen HSL.fi och i HSL-appen. Byggandet av det östra tilläggsspåret mellan Kytömaa och Ainola i Träskända påbörjades i våras. Stationen stängdes i juni 2023 så att arbetet på banavsnittet kunde utföras på ett tryggt och säkert sätt.

Byggandet av tilläggsspåret på banans östra sida mellan Kytömaa och Ainola är en del av banprojektet Helsingfors–Riihimäki. Syftet med projektet är att förbättra funktionssäkerheten på stambanan och öka dess kapacitet. När projektet är klart kommer hela banavsnittet Helsingfors–Riihimäki att ha minst fyra spår.

Enligt uppskattning blir det östra tilläggsspåret och den nya plattformen vid Ainola station färdiga i slutet av 2024. Nästa år påbörjas byggarbetet också på banans västra sida. Målet är att slutföra byggandet av det västra tilläggsspåret och den västra plattformen före slutet av 2026.

Följ projektet:
https://www.facebook.com/hkiriihimaki
https://vayla.fi/helsinki-riihimaki