Den 1 januari ändras tidtabellerna i spårvagnstrafiken - linje 6 går i fortsättningen efter midnatt

Alla spårvagnslinjer i stadskärnan får nya tidtabeller måndagen den 1 januari. Samtidigt får linje 6 nya turer på sena kvällar. Det sker inga ruttändringar.

Tidtabellsförändringarna gäller alla spårvagnslinjer i stadskärnan. Den största förbättringen är att linje 6 börjar köra också under sena kvällar i Eira.

I de övriga linjerna är förändringarna små och de görs för att förbättra punktligheten. Vi ändrar tidtabellerna för att man bättre kan lita på det att spårvagnen kommer till hållplatsen enligt tidtabellen. Då är också byten pålitligare.

I fortsättningen går linje 6 efter midnatt

Vi ökar antalet turer på sena kvällar på linje 6 mellan Eirastranden och Arabia. Från och med januari går linjen alla veckodagar efter midnatt. Trafikeringstiden förlängs med ca en timme. Vi ökar trafikutbud på sena kvällar så att det skulle vara ännu lättare att resa på fritiden.

Det innebär att spårvagnen kör senare än tidigare både i Arabia och Eira.

Tidtabell och rutt för linje 6 i Reseplaneraren

De exakta tidtabellerna finns att söka i Reseplaneraren

De nya tidtabellerna finns att söka i Reseplaneraren när du söker rutt eller tidtabell med datum 1.1 eller senare. Den 1 januari körs söndagstrafik så du får vardagstidtabellerna när du söker rutt t.ex. med datum tisdag 2.1.