Bilens lediga dag lockade till kollektivtrafiksäventyr

Bilens lediga dag på söndagen 22.9. ökade biljettförsäljning och HRT:s kollektivtrafiksäventyr lockade också folk.

På söndagen 22.9. firades internationell Bilens lediga dag. För att tacka sina passagerare för deras smarta resval, erbjöd HRT dem kollektivtrafiksäventyr. Idéen med äventyret var att resekortet öppnade dörrar som annars är stängda för allmänheten, bl.a. till metrons kontrollrum och spårvagnsdepån.

Över 400 personer besökte kollektivtrafiksäventyrets kontroller. Det populäraste besöksmål var HRT:s Kutsuplus-buss som var parkerad vid Elielplatsen. Besökare fick bekanta sig med bussens tjänster och teknik. Näst mest besökare samlade botaniska trädgården i Kajsaniemi och tredje platsen gick till KONE:s huvudkontor i Kägeludden i Esbo.

Enkel- och värdebiljetter kunde köpas till rabatterat pris och de såldes ca 91 000, nästan 20 procent mera än på en vanlig söndag i september. Mest ökade försäljning av närregion- och regionbiljetter.

Var hundrade resenär som stämplade sitt resekort på någon av sevärdheterna under äventyrsdagen fick ett presentkort på 20 euro. Bland alla som besökte åtminstone två sevärdheter lottades ut en månads resor för sex personer.

Presentkort på 20 euro gick till:
Jouni Mettälä, Helsingfors
Tina Lauritsen, Vanda
Heikki Salko, Esbo

En månads resor gick till:
Ann-Marie Harhio, Helsingfors
Antti Hirsaho, Helsingfors
Raila Hoivanen, Helsingfors
Tiia Korhonen, Helsingfors
Sebastian Salonranta, Helsingfors,
Kristian Sturt, Helsingfors

HRT gratulerar vinnarna.