Forskningsresande skriver blogg om Kutsuplus-skjutsar

Kutsuplus skjutsar dig till loppmarknad, möte, premiär eller att köpa kläder. HRT skickar bloggare och kändisar till en forskningsresa för att testa en ny tjänst.

Bloggare och kändisar som deltar i kampanjen testar Kutsuplus-tjänsten och skriver om sin provkörning en episod till Kutsuplus-blogg. Biträdande stadsdirektör Pekka Sauri och Patrik Maltusch samt ett antal kända bloggare har redan skrivit sin egen text. Också riksdagsledamot Mikael Jungner, ungdomsdirektör Tommi Laitio, journalist Eeva-Kaisa Mölsä och snowboardåkare Eero Ettala har lovat att gå till en forskningsresa.

Stjärnorna i filmen Lejonhjärta (Leijonasydän) åkte till premiären med Kutsuplus. Vart skulle du åka? HRT bjuder alla som är intresserade om den nya tjänsten att berätta vart de skulle åka med Kutsuplus. Bland alla deltagare lottas ut 100 Kutsuplus-resor. Du kan svara på frågan ändå till mitten av december.

Kutsuplus-skjuts beställs på internet i förväg

Kutsuplus är intelligent anropsstyrd kollektivtrafik, där minibussen kör passagerare som är på väg till ungefär samma riktning. Resan beställs på adressen kutsuplus.fi före avgången och minibussen hämtar passageraren från den närmaste hållplatsen och kör till den bestämda hållplatsen. Resan betalas vid beställningen med Reseportmonnä som hör till tjänsten.

Kutsuplus erbjuder resor utan omstigningar och parkeringsproblem, så den är ett behändigt sätt för resor till och från arbete, till att sköta sina ärenden, till köpcentrum eller hobbyer eller för andra resor som inte har en förbindelse utan omstigning. Det finns över tusen hållplatser och hållplatsnätet blir hela tiden tätare.

Kutsuplus-bussarna trafikerar mest söder om Ring I på vardagarna kl. 7.30-18.30. Tjänstetiden utvidgas i november, då fem nya bussar inleder trafikeringen. Efter det är trafikeringstiden kl. 6-23.

Mer information: gruppchef Kari Rissanen, tfn 0400 608 195 och kommunikations- och marknadsföringsdirektör Mari Flink, tfn 040 715 0440
www.kutsuplus.fi