Nu kan du beställa Kutsuplus-bussen också med SMS

Att resa med Kutsuplus kan göras nu utan internetuppkoppling och registrering eftersom i tjänsten har tagits i bruk SMS-beställning.

Kutsuplus-resan beställs från hållplats till hållplats genom att skicka ett SMS till numret 16355, där efter bokstavskoden KPS skrivs numret av avgångshållplatsen och destinationshållplatsen. Till exempel meddelandet KPS 1901 E1129 betyder en resa från Svenska Teatern till närheten av köpcentrum Sello i Esbo.

Resan kan även beställas för flera personer. I SMS-beställningen kan kunden även meddela det högsta priset för resan som accepteras. Framför personantalet skrivs bokstaven x och framför maximipriset bokstaven e. Till exempel meddelandet KPS 1901 E1129 x3 e20 beställer resan för tre personer endast om den tillgängliga resan kostar högst 20 euro.

Ett skickat SMS är en bindande beställning. Kunden får ett bekräftelsemeddelande där meddelas resans pris samt andra information som behövs för resan. Resan pris debiteras i telefonräkningen. Om en lämplig Kutsuplus-buss inte är tillgänglig, får kunden information om det via SMS. Du kan beställa resor med Elisas, Saunalahtis, Soneras och Tele Finlands anslutningar.

När du beställer med SMS, väljs den i beställningsstunden förmånligaste tillgängliga resan automatiskt. Du kan kontrollera resornas prissättning på adressen kutsuplus.fi/pricing.

På prisräknarens karta finns de hållplatser som är med i tjänsten med sina hållplatsnummer. Du får syn på dem genom att zooma in kartan. Hållplatsnummer som används av Kutsuplus-bussarna kan också frågas från HRT:s Kundservice, tfn 09 4766 4000.

Res också under mellandagarna

Kutsuplus-bussarna är i trafik på alla vardagar mellan julen och trettondagen kl. 6-23.  Du kan alltså resa med Kutsuplus även på nyårsafton. Resorna kan beställas fr.o.m. kl. 5.45.

Alla Kutsuplus-bussar har en trådlös WLAN-anslutning, så det är ännu lättare att använda restiden t.ex. för att arbeta.

kutsuplus.fi