HRT är med i Cykelveckans evenemang

Cykling ger gott humör och hälsa till vardag. Resorna går snabbt och enkelt med cykel.

HRT driver en kampanj för hållbara färdsätt under den nationella cykelveckan 10–18.5.2014.  HRT driver en kampanj för cyklingen med postrar med cykelmotiv och genom att utlysa vinnaren i tävlingen Årets mest inspirerande pendlingscyklist på Med cykel till jobbet-dag 13.5.2014. Samma dag utrustar HRT cyklar med sadelskydd på Alberga och Dickursby stationer samt på Helsingfors järnvägsstation. För att fira Cykelveckan ordnar HRT även utlottning av två långfärdscyklar i Min HRT-tjänsten.

HRT:s strategiska mål är att styra trafikökningen till kollektivtrafik, cykling och gång och öka hållbara färdsättens attraktivitet.

Mobilitetsstyrning uppmuntrar till kloka resval och HRT påminner att genom att välja cyklingen för resor till och från arbetet eller skolan och för fritidsresor, får man bättre kondition och gott humör. Dessutom är cyklingen mycket ekonomiskt och miljövänligt färdsätt. Om hela vägen är för lång för att cykla, kan man lämna cykeln till cykelparkering och fortsätta resan med kollektivtrafiken. Cykeln kan också transporteras i metron, om det finns utrymme, och i HRT-områdets närtåg utanför rusningstider (mån–fre kl. 7–9 och 15–18).
    
Cykelveckan är en kampanj arrangerad av Nätverket för cykelkommuner rf och Motiva Oy. Under kampanjen arrangeras många evenemang på olika orter för alla som är intresserade av cykling.