Delta i utlottningen och vinn ett depåbesök

Upplev en unik möjlighet att få kika bakom spårvagnsdepåernas kulisser.

HRT och HST arrangerar besök i depåer i Tölö och Forsby 16–17.10. Delta i utlottningen genom att först registrera dig på tjänsten Min HRT.  På Min HRT:s framsida finns en länk till anmälningsblanketten. Sammanlagt 100 lyckliga får komma med!

25 personer lottas ut till varje besök. Två besök arrangeras på båda dagarna, de börjar kl. 10 och 13 och varar två timmar. Vinnarna meddelas personligen. Tiden att delta i utlottningen är 30.9–9.10.2014.

Besök i Tölö och Forsby

I Tölö repareras och förvaras ca en tredjedel av alla spårvagnarna. Depån betjänar linjer 4, 4T och 10. Utöver trafikstyrningscentret finns även HST-Spårvägstrafikens röjningsbil HE 125 i depån.

I depån i Tölö bekantar man sig med trafikstyrning, spårvagnarnas serviceutrymmen, röjningsbil HE 125 och gamla spårvagnsmateriel.

Depån i Forsby är den största av spårvagnsdepåerna. Där repareras och förvaras två tredjedelar av alla spårvagnarna och från Forsby trafikeras största delen av spårvagnslinjerna: 1, 1A, 2, 3, 6, 7A, 7B och 8. I depån finns också utbildningsverksamhet, järnvägsel och järnvägsreparationsverkstad.

I depån i Forsby bekantar man sig med järnvägsreparationsverkstad, spårvagnshall och serviceutrymmen. I järnvägsreparationsverkstaden presenteras utrymmen där rälselement och kontaktledningar tillverkas. Dessutom finns specialmateriel på plats.