Så reser du till Bostadsmässan i Kivistö med kollektivtrafik

Bostadsmässan tar plats i Vanda 10.7-9.8. Det är väldigt behändigt att resa till mässområdet med kollektivtrafik, för den nya järnvägstationen i Kivistö invigdes den första juli.

Till Kivistö station kan man resa med P- och I-tågen som kör på Ringbanan. P-täget kör från Helsingfors till Kivistö, och därifrån fortsätter tåget ändå via Flygplatsen till Dickursby och tillbaka till Helsingfors. I-tåget kör rutten på den motsatta riktningen: Helsingfors-Dickursby-Flygplatsen-Kivistö-Helsingfors.

Resan mellan Helsingfors centralstation och Kivistö tar 25 minuter via Myrbacka. Från Dickursby tar resan till Kivistö 15 minuter.

Man kan planera sin egen rutt på HRT:s Reseplaneraren (reittiopas.fi/sv). Planeraren söker rutten ända till Bostadsmässans ingång, om man söker med orden "Asuntomessut" eller "Asuntomessut 2015".

Trots att Reseplaneraren rekommenderar att gå till fots till mässplatsen från Kivistö station (1,1 kilometer), är det också möjligt att ta en gratis och förarlös CityMobil2-buss eller Bostadsmässans vanliga anslutningsbuss för att resa mellan stationen och Bostadsmässan.

Att köpa en biljett

På tåget gäller HRT:s normala biljetter. Engångsbiljetter går att köpa från konduktören i tågets biljettsförsäljningsavdelning. I Kivistö finns inga biljettautomater, så det är inte möjligt att köpa en engångsbiljett i förhand. Automaterna finns nog bland annat i Helsingfors, Böle och Dickursby.

Priserna för engångsbiljetter:
Regionbiljett (t.ex. från Helsingfors till Kivistö) 5 euro.
Vandas interna biljett (t.ex. från Dickursby till Kivistö) 3 euro.

Man kan också köpa en dygnsbiljett från biljettautomaterna, R-kioskerna, HRT:s serviceställe eller från Vanda-info på Kivistös mässområdet. Regiondygnsbiljett kostar 12 euro, Vandas interna dygnsbiljett 8 euro. Med dygnsbiljetten kan man resa obegränsat för ett dygn på biljettens giltighetsområde.

Som vanligt gäller också engångs- eller säsongsbiljetterna uppladda på HRT:s resekort på tåget.