Stadscykelsäsongen startar i Vanda 1.4

Stadscykelsäsongen i Vanda startar på onsdag 1.4. Sammanlagt finns det 1 000 cyklar i Dickursby och Aviapolis samt i Myrbacka och Mårtensdal. Det finns 100 cykelstationer. Säsongen pågår fram till slutet av oktober. Du kan registrera dig som användare av tjänsten via vår stadscykelsida. Sidan hittar du också via HSL-appen. På samma sidor finns också kartan över cykelstationerna. Också Reseplaneraren visar var cykelstationerna ligger.  

Stadscykelsidorna

Du kan registrera dig som användare av stadscyklar för en dag eller en vecka även via mobilappen CotyBike Vantaa. Via appen kan du även betala enligt använda minuter.
Läs mer om appen CityBike Vantaa

Du kan köpa abonnemanget redan nu  

Du kan köpa ett abonnemang för en dag, en vecka eller för en hel säsong på vår stadscykelsida. Om du köper hela säsongen kan du göra det redan nu. Från och med 1.4 kan du köpa abonnemang för en dag och för en vecka.

Hela säsongen kostar 30 euro. En dag kostar 5 euro och en vecka tio euro. I varje abonnemang ingår obegränsat antal cykelturer så länge varje cykeltur inte överstiger 30 minuter. Ifall du cyklar mer än 30 minuter åt gången, betalar du en tilläggsavgift.

Stadscyklarna i Vanda hör till ett annat system än cyklarna i Helsignfors och Esbo. Om du vill använda båda system, ska du köpa abonnemanget för båda systemen.

Använd handskar när du cyklar

Det blir enklare att göra felanmälningar. Under april tas en ny responskanal i bruk. Du kan göra en felanmälan på din egen stadscykelsida i samband med din resehistorik, och då fylls din anmälan i med information om station och cykel automatiskt. Du kan logga in på din egen stadscykelsida med ditt HRT-användarnamn.

Du kan också göra en felanmälan på stadscykelsidorna utan att logga in, men då måste du själv fylla i stationsnamnet eller cykelnumret.

Förra året var det tidvis problem med cyklarnas läsare men nu uppdateras läsarna under maj månad.

Obs! När du användar stadscyklar, önskar vi att du använder handskar och tvättar dina händer tillräckligt ofta på grund av coronavirusläget. Cyklarna städas i samband med servicen. 

Eftersom kollektivtrafikutbudet minskas på grund av viruset, erbjuder stadscyklarna ett smidigt alternativ till korta resor.