Kom med och utveckla våra tjänster, bli en av dem som testar datainsamling via HSL-appen

Fler personer som testar försöket med datainsamling via HSL-appen är välkomna med. Om du deltar i försöket, laddar du ner testversionen av HSL-appen till din smarttelefon eller -enhet och godkänner insamling och användning av reseinformation.
Du kan bli en testare om du är 15 år eller äldre.  Dessutom måste du ha en smarttelefon eller någon annan mobil smartenhet med Android- eller iOS-operativsystem som du kan ladda ner testversionen av HSL-appen till.

Om du använder en Android-telefon kan du ladda ner testversionen av HSL-appen från appbutiken Google Play.

För iOS-telefoner laddas testversionen ner från Apples TestFlight-app. Om du inte redan har TestFlight på din telefon måste du först ladda ner den.

 

Nu under coronarvirusets tid uppmanar vi ingen att resa bara för nöjes skull.  Men om du trots allt reser och uppfyller de andra villkoren i försöket, är du varmt välkommen att bli testare.

Genom att delta i försöket bidrar du till utvecklingen av de digitala tjänsterna för kollektivtrafiken.  Syftet med försöket är framför allt att testa den tekniska användbarheten hos HSL-appen som ett hjälpmedel för att samla in reseinformation. Dessutom vill man samla in testarnas erfarenheter av att använda appen när den utrustats med en funktion för insamling av reseinformation.

Användningen av digitala datainsamlingsmetoder gör det möjligt att få information snabbare och även noggrannare än tidigare.  De digitala metoderna behöver utvecklas, och det är också därför detta försök har initierats.

Vi behandlar den insamlade reseinformationen i enlighet med vår datasekretesspolicy. Läs mer om HRT:s datasekretess

Se frågor och svar om försöket med datainsamling (på samma sida finns också detaljerade instruktioner för hur du laddar ner testappen, endast på finska).

Läs mer om vad HRT strävar efter genom att utveckla metoderna för datainsamling (endast på finska).