Trafiken när skolorna öppnar - de trygga resorna gör vi tillsammans

Grundskolorna öppnar på torsdag den 14 maj och det påverkar också HRT:s trafik. Bussarna kör fortfarande huvudsakligen enligt sommartidtabellen men på en del av busslinjer som används av skolelever körs extra avgångar och en del av linjerna återgår till vintertidtabellen. Också tågen blir längre. Vi gör allt vi kan för att det är tryggt att åka kollektivt. Också var och en kan påverka sin egen trygghet.

I och med att skolorna öppnar körs det extra avgångar på flera olika busslinjer. Du kan bekanta dig med dessa linjer här. I och med att skolorna öppnar körs det extra avgångar på flera olika busslinjer. Du kan bekanta dig med dessa linjer här. Reseplaneraren uppdateras så att den visar alla dessa turer senast på lördag.

Det finns dock inte lika mycket trafik som vanligt under vintertrafikäsongen. Därför kan väntetiderna blir längre än vanligt före och efter skoldagen. I vissa fall har vi inte kunnat ordna en vanlig förbindelse till/från skolan.

Från och med 14.5 kör vi följande tåg under rusningstider med två tågenheter (må-fre ca kl. 6-9 och kl. 14.30-18):
•K-tågen på Stambanan
•I- och P-tågen på Ringbanan
•E-, L-, U- och Y-tågen samt en del av A-tågen på Kustbanan

Kom ihåg tryggt resande i kollektivtrafiken

Om det är möjligt att göra nödvändiga resor till exempel med cykel eller till fots, så rekommenderar vi det.  Vi alla måste hjälpas åt att hålla avstånd för att minska trängseln.  Kollektivtrafiken betjänar dock alla som verkligen behöver resa.

Om du åker buss, behöver du en biljett som är köpt i förväg. Av säkerhetsskäl säljer busschaufförerna inte biljetter under coronatiden.

Vi i HRT gör allt vi kan för att det är tryggt att resa med oss. Också var och en kan påverka sin egen trygghet. Tillsammans måste vi hjälpas åt.

När du reser kom ihåg:

  • Res bara om du helt frisk och symtomfri
  • Om du behöver hosta eller nysa, gör detta i armvecket eller i en pappersnäsduk.
  • Tvätta dina händer ofta
  • Håll avstånd till andra passagerare i den mån det är möjligt. Vänta på nästa tur om den som kommer är full.
  • Undvik att röra ytor i onödan.