HSL-appen har laddats ner till telefoner mer än två miljoner gånger

Vi tog HSL-appen i bruk sommaren 2018 och gränsen för en miljon nedladdningar överskreds ungefär ett halvt år senare. Nu knappt två år efter att tjänsten släpptes, har appen redan laddats ner två miljoner gånger.

Två miljoner nedladdningar är mycket, eftersom HSL-appen används endast i Finland och dessutom bara inom ett begränsat område, i Helsingforsregionen.  Om man räknar bort alla spel, är det inte många inhemska appar som laddas ner lika många gånger.  Bortsett från spel var HSL-appen den mest nedladdade kostnadsfria iPhone-appen i hela Finland år 2019.

Även en allt större del av biljetterna köps via appen: år 2019 såldes biljetter för mer än 108 miljoner euro via HSL-appen, vilket är nästan en tredjedel av vår biljettförsäljning i euro.

I undersökningen Suomen digimenestyjät 2020 lovordades HSL-appen för att man kan personanpassa tjänstens förstasida enligt användarens intressen och informationsbehov.  Användaren kan välja ut kollektivtrafiknyheter om önskade ämnen och utvalda områden till sitt eget nyhetsflöde. 

Tjänsten utvecklas kontinuerligt genom att lyssna på kunderna

Vi utvecklar ständigt HSL-appen för att den ska tillgodose kundernas behov så bra som möjligt. Vi har utökat tjänstens biljettsortiment och infört nya betalningssätt.  Dessutom har vi förbättrat kvalitetskontrollen och effektiviserat vårt utvecklingsarbete. Tack vare detta har kundomdömena i appbutikerna förbättrats: i augusti 2019 fick HSL-appen 1,7 stjärnor och nu i maj 2020 fick den 3,7 stjärnor av fem möjliga. 

Under våren och sommaren kommer det att bli möjligt att använda nya betalningssätt i HSL-appen:  Arbetsreseförmånerna Eazybreak och Smartum samt Pivo På hösten inkluderas även arbetsreseförmånen ePassi.

HSL-appen kan du ladda ner gratis till Android- och iPhone-smarttelefoner. Mer om appen