Kom med och utveckla våra tjänster, bli en av dem som testar datainsamling via HSL-appen

Fler personer som testar försöket med datainsamling via HSL-appen är välkomna med. Om du deltar i försöket, laddar du ner testversionen av HSL-appen till din smarttelefon eller -enhet och godkänner insamling och användning av reseinformation.
Du kan bli en testare om du är 15 år eller äldre.  Dessutom måste du ha en smarttelefon eller någon annan mobil smartenhet med Android- eller iOS-operativsystem som du kan ladda ner testversionen av HSL-appen till.

Om du använder en Android-telefon kan du ladda ner testversionen av HSL-appen från appbutiken Google Play.

För iOS-telefoner laddas testversionen ner från Apples. Om du inte redan har  TestFlight-appen på din telefon måste du först ladda ner den.

Läs mer om försöket med datainsamling ((endast på finska)

Om du deltar i försöket är du med i ett viktigt arbete för att utveckla kollektivtrafikens digitala tjänster. Syftet med försöket är framför allt att testa den tekniska användbarheten hos HSL-appen som ett hjälpmedel för att samla in reseinformation. Dessutom vill man samla in testarnas erfarenheter av att använda appen när den utrustats med en funktion för insamling av reseinformation.

Användningen av digitala datainsamlingsmetoder gör det möjligt att få information snabbare och även noggrannare än tidigare.  De digitala metoderna behöver utvecklas, och det är också därför detta försök har initierats.

Vi behandlar den insamlade reseinformationen i enlighet med vår datasekretesspolicy.

Läs mer om HRT:s dataskydd