HRT valde årets mest inspirerande pendlingscyklist

Som en del sin kampanj under den nationella cykelveckan har HRT valt Eevastiina Merlin, som jobbar vid Berner Oy, till årets mest inspirerande pendlingscyklist. HRT letade i början av maj efter en person som har med sin pendlingscykling fått också andra att bli inspirerad av att cykla till jobbet.

Val av Merlin till årets mest inspirerande pendlingscyklist baserade sig på motiveringar som kollegan Leena Kuvaja hade skickat till HRT. Merlins exempel har väckt diskussion i arbetsgemenskapen om pendlingscyklingens fördelar. Merlin har uppmuntrat sina kollegor att cykla till jobbet, cykla mera också på fritiden och förlänga sin cyklingssäsong. Kollegor har lärt av Merlin om hur man klär sig rätt och hur man väljer sina rutter.

Merlin berättar att cykling till jobbet sparar tid och ger energiskt och gott humör. Hon cyklar till jobbet såväl i solsken och i snöyra, och om året församlas 4800 kilometer. På cykelsadeln får Merlin njuta av årstidsväxlingar i naturen och stadsbilden. Med cykel passerar Merlin bilstockningar och får sin dagliga motionskvot uppfylld så att hon inte längre behöver gå till gympa på kvällen.

Merlin belönas med presentkort värd 200 euro och kollegan Leena Kuvaja som föreslog Merlin till tävlingen med presentkort värd 50 euro till Suomen Polkupyörätukku.