Uppdatering av kundgruppen för personer över 70 år börjar på serviceställen

HRT förnyar kollektivtrafikens betalzoner och biljetter under våren 2019. När de nya zonerna börjar gälla, får resenärer över 70 år en ny rabattbiljett som gäller på resor som börjar kl. 9-14 på vardagar och veckoslut. Den nya biljetten kostar 50 % av priset på en vuxenbiljett.

För att kunna köpa biljetter till rabatterat pris ska personer över 70 år besöka servicestället så att kundgruppen kan uppdateras på HRT-kortet. Uppdatering av kundgruppen är gratis.

För att kunna få rabatten ska du:
•ha fyllt 70 år,
•vara fast bosatt i HRT-området dvs. i Helsingfors, Esbo, Grankulla, Vanda, Kervo, Tusby, Sibbo, Kyrkslätt eller i Sjundeå,
•uppdatera ditt personliga HRT-kort på ett serviceställe.

Du får rabatt på värde- och tilläggsbiljetter som köps med HRT-kortet.

Du kan köpa dessa nya biljetter först då de nya zonerna börjar gälla. Det är ännu inte klart när de nya zonerna börjar gälla men syftet är att zonförnyelsen genomförs under våren.

Du kan uppdatera kundgruppen på HRT-kortet på alla serviceställen: HRT:s serviceställen på Järnvägstorget, i Östra centrum och i Böle, på serviceställen i Esbo, Vanda och Kervo samt i Grankulla, Tusby, Sibbo och Sjundeå.

Kontaktuppgifter för : www.hsl.fi/sv/biljetter-och-priser/sok-forsaljningsstalle

Personer som får pension från FPA får rabatt 50 procent

Efter zonförnyelsen förenas alla kundgrupper för pensionärer till en kundgrupp vars rabattprocent är 50. Om du redan nu får pensionärsrabatt, behöver du inte uppdatera ditt HRT-kort på servicestället.

Mer information om de nya zonerna och biljettpriserna: hsl.fi/sv/nyazoner

Reseplaneraren för zoner visar vilken biljett som gäller för din resa: www.reittiopas.fi/uudetvyöhykkeet

Mer information on biljetter för pensionärer:: hsl.fi/sv/biljetter-och-priser/rabattbiljetter/pensionarer

 

Kuvituskuva