Helsingfors uppmärksammar återgången till vardagen med konst kring hållplatser för kollektivtrafik den 11 augusti

Områdena kring spårvagns- och metrohållplatser i Helsingfors centrum samt Helsingfors centralstation förvandlas till scener, konsertplatser och gatuteatrar den första skoldagen, det vill säga torsdagen den 11 augusti, till glädje för förbipasserande. Det lönar sig alltså att vara uppmärksam på sin omgivning mellan 7.30 och 9.00 samt mellan 16.00 och 17.30.

Program ordnas i närheten av följande spårvagnshållplatser: Glaspalatset, Gamla studenthuset, Mikaelsgatan, Alexandersgatan, Senatstorget, Johanneskyrkan, Kamptorget, Fredriksgatan, Skillnaden och Centralstationen.

Föreställningar ordnas också på Helsingfors centralstations perrongområde och i Citycenter på metroingångens övre nivå samt i Studiegången på Helsingfors universitets metrostation och på den öppna platsen i Kampens köpcentrum.

Det finns bland annat gatuteaterperformanser, freestylerap, en violinduo, dansanta toner, salsadans samt diktläsning. Läs mera på Helsingfors stadens webbsida.

Evenemanget produceras av Helsingfors stad i samarbete med HRT. Citycenter, Kamppi Helsinki, Stadstrafik Ab och VR bidrar till att möjliggöra evenemanget.

Evenemanget har väderreservation.

Foto: Helsingfors stad

Fauna+Humana2_600x400.jpg