Trafikeringstiderna för Sjundeås busslinjer utökas från och med 10.8

Från och med den 10.8.2023 utökas trafikeringstiderna för Sjundeås busslinjer så att bussarna inleder trafikeringen redan tidigare på morgonen och trafikerar längre på eftermiddagen. Detta kommer att förbättra anslutningsförbindelserna till Y-tågen. Linjernas rutter förblir i stort sett desamma.

Det sker ändringar i Sjundeås busstrafik torsdagen den 10 augusti i samband med starten av skolornas hösttermin. I framtiden inleder bussarna trafikeringen tidigare på morgonen och de trafikerar längre på eftermiddagen.

I de nya tidtabellerna möjliggörs anslutning från flera områden till Y-tågen som avgår från Sjundeå på morgonen kl. 7.09 och 7.54. Det kommer också att finnas bussförbindelser från tågen som anländer till Sjundeå kl. 16.06 och kl. 17.10.

Skollinjetrafiken kommer att köras som tidigare. Linjerna fortsätter att erbjuda förbindelser till skolorna på morgonen och eftermiddagen.

Servicelinjetrafiken körs som tidigare under dagtrafiken mellan avgångarna som betjänar skolelever. Från hösten körs servicelinjetrafiken enligt samma tidtabeller varje vardag. Servicelinjetrafiken körs på linjerna 913(A,B), 915(A,B), 916K och 917.

Tidtabellerna är utformade så att det finns cirka 1,5 timmars möjlighet att uträtta ärenden i centralorten.

Inga större ändringar sker i linjernas rutter. I centralorten kommer hållplatsarrangemangen att ändras något när hållplatserna för linjerna delas upp mellan Utbildningscampus (hållplatsen för Aleksis Kiven koulu) och Matkahuolto för att säkerställa verksamhetsförutsättningar för kollektivtrafiken.

Några linjer kommer att ha fler K-linjevarianter, vilket möjliggör förbindelser till Sjundeå bad.

Sjundeå anslöt sig till HRT-området 2018. Sjundeå kommuns egna avtal om busstrafiken upphör att gälla i augusti 2023, vilket betyder att HRT beställer och planerar Sjundeås busstrafik från och med hösten 2023. 

Vi fortsätter att utveckla kollektivtrafiktjänsterna och följer upp hur de framskrider i samarbete med Sjundeå kommun. 

Läs mer om ändringarna i kollektivtrafiken i Sjundeå