Kronbergsstranden får ny färja måndag 2.10

Måndagen den 2 oktober får Kronbergsstranden en ny färja: M/S Emma. M/S Emma kommer att trafikera rutten till slutet av oktober.

M/S Emma har större kapacitet än den nuvarande färjan M/S Amiraali. Den nya färjan kan ta 216 passagerare. Det finns 106 sittplatser under däck och 110 platser på övre däcket.

Färjetrafiken mellan Kronbergsstranden och Sjötullstorget i Kronohagen startade 1.5.2023. Hittills har över 116 000 passagerare rest med färjan. Färjan har haft i genomsnitt nästan 30 000 användare i månaden. 

Passagerarna har varit nöjda med färjan. HRT utredde färjans popularitet i augusti och 94 % av svararna ansåg att färjan är trevlig. Största delen upplev också att den försnabbar resan.

Färjans tidtabell och rutt finns i Reseplaneraren. Resan med färjan tar ca 20 minuter i en riktning, och färjan trafikerar sträckan alla dagar under sommaren och på vardagar ca kl. 7–22 på vintern. Turtätheten är ca 50 minuter. Under veckosluten på vintern trafikerar färjan ca kl. 10–18. Ombord på färjan gäller HRT:s biljetter i vilka ingår zonerna AB. 

Vintersäsongen i färjetrafiken förväntas starta i början av november när M/S Tor börjar trafikera sträckan. 

Färjetrafiken ordnas av Suomenlinnan liikenne Oy. Färjorna trafikeras av Sun Ferry och JT-Line som båda är från Helsingfors. Färjetrafiken fortsätter högst fram till det att Kronbergsbron är klar.