Ansvarsfullt nu och i framtiden

Vårt mål nu och i framtiden är att vara ett ansvarsfullt kollektivtrafikaktör. För att kunna uppnå våra mål behöver vi dig. Även små åtgärder har betydelse när man gör sådana en miljon gånger per dag!

På dessa webbsidor berättar vi vad ansvarsfullhet betyder för oss i HRT och hur du kan välja ett ansvarsfullt sätt att resa.

 

HSL:n tavoitteena on vähentää liikenteen hiilidioksidpäästöjä 90 prosenttia vuoteen 2025 mennessä

Vad gör vi?

Vår uppgift är att överlämna en renare värld till kommande generationer. Vi skapar en smidig vardag och uppmuntrar till hållbara val i vardagen.

Den hållbara utvecklingen kräver konkreta åtgärder av oss, inte bara vad gäller miljön, men även ekonomin, välmåendet och samhället omkring oss.

Vad kan du göra?

Vi gör stora åtgärder så att du kan göra små. Vi har samlat några tips för din vardag så att du kan utnyttja kollektivtrafiken fullt ut. 

Smidigare resekedja

Med resekedjan avses en resa som du gör med flera trafikmedel.

Prova till exempel med hjälp av Reseplaneraren hur du kan göra din resekedja smidigare och mer ansvarsfull. 

Lämna din bil gratis på en anslutningsparkering och fortsätt din resa med kollektivtrafiken eller cykla en liten sträcka med stadscykel!

Njut av att promenera

Att promenera är både ett naturligt och enkelt sätt att ta dig fram. Förutom att det är en av de bästa motionsformerna för att upprätthålla en god hälsa, är det en väsentlig del av användning av kollektivtrafiken.

Att promenera är det vanligaste anslutningssättet till kollektivtrafiken.

Visste du att den som åker kollektivt tar i genomsnitt 2000 steg mer per dag än den som åker bil?

Mer tips för ansvarsfulla resor

Kombinera cykeln och kollektivtrafiken eller ta arbetsreseförmånen i bruk. Läs mer hur du kan resa ansvarsfullt.