Reseplanering

Reseplaneraren

Reittiopas.fi är HRT:s rutt- och tidtabellstjänst för dem som använder kollektivtrafik i Helsingfors, Esbo, Grankulla, Vanda, Kervo, Sibbo, Kyrkslätt, Sjundeå och Tusby. Tjänsten fungerar på nätet och i mobilen.
 
Reseplaneraren har följande funktioner:
 •Ruttsökning söker den snabbaste kollektivtrafikrutten mellan två adresser.  Genom att använda alternativ i den avancerade sökningen kan du betona olika sökvillkor, till exempel antalet byten eller gångvägens längd.
 •Tidtabellerna och hållplatserna innehåller tidtabellerna för varje linje och hållplats. Du kan söka tidtabeller med sökfunktioner eller genom att bläddra enligt trafikmedel eller ort.
 •Linjekarta visar trafikmedlens rutter samt var hållplatserna ligger och när nästa fordon avgår från hållplatsen.
 •Cykling och gång söker den kortaste cyklings- eller gångrutt.
 •Min Reseplanerare är användarens personliga konto där du kan spara hållplatser och rutter samt beställa undantagsmeddelanden. Min Reseplanerare kräver inloggning.
 •Mina hållplatser visar nästa avgångar på den önskade hållplatsen. Hållplatserna kan sparas i tjänsten Min Reseplanerare.


Undantagsinfo

Undantagsinfo ger information om störningar i kollektivtrafiken samt om avvikande rutter och tidtabeller, som varar över 15 minuter.
 
Meddelandena visas på framsidan av HRT:s webbplats, i tjänsten Mina linjer samt i Reseplaneraren. Du kan även registrera dig för tjänsten Mina resor, då skickas undantagsmeddelandena kostnadsfritt till din e-post.
 
Tjänsten är integrerad i nästan alla bildskärmar och i andra elektroniska informationstjänster i huvudstadens kollektivtrafik.

Till tjänsten Mina linjer


Mobila tjänster

Det finns en mängd självständiga tjänster som baserar sig på HRT:s öppna data och som ökar tillgängligheten till passagerarinformation. Tjänsteproducenten ansvarar för tjänstens egenskaper, distribuering och pris.
 
HRT vill främja öppnandet av datalager och uppmuntra invånare att delta i utvecklingen av tjänster. Det är möjligt att använda HRT:s öppna datalager via programmeringsgränssnitt för Reseplaneraren. Anvisningarna för användning av gränssnittet finns på nätet.

Bekanta dig med tjänsterna


HRT kundservice

Telefonnummer till kundservice är 09 4766 4000 (Ina).  Kundservice har öppet mån – fre kl. 7-19 och lör – sön kl. 8- 17 och betjänar dig i följande frågor:
• kollektivtrafikens rutter, tidtabeller och biljettpriser
•resekortsrådgivning
•borttappade resekort
• beställning av Jouko-linjerna


Tryckt material


Linjevisa tidtabeller på papper delas på HRT:s serviceställen.
 
Information för planering av resan och för användning av kollektivtrafiken fås också från broschyrer som kan hämtas på HRT:s serviceställen och kommunernas samservicekontor.
 
Kontaktuppgifterna till HRT:s serviceställen och kommunernas samservicekontor hittas genom försäljningsställesökning.

 

Tillbaka till toppen