Turister

Bekanta dig med sevärdheter i Helsingfors med buss, tåg, spårvagn eller metro. Priset på enkelbiljetter och dygnsbiljetter hittar du på sidan Biljetter och priser.

En och samma biljett gäller i alla kollektivtrafikmedel

Biljetter som används i Helsingforsregionens kollektivtrafik är enhetliga. De gäller i kollektivtrafiken i Helsingfors, Esbo, Grankulla, Vanda, Kyrkslätt, Sjundeå, Kervo, Sibbo och i Tusby. Med biljetterna kan man resa på bussarna, spårvagnarna, metron, närtågstrafiken samt på Sveaborgsfärjan. I biljetterna ingår omstigningsrätt från ett fordon till ett annat.
 
Dygnsbiljett är ett behändigt alternativ för dem som besöker Helsingforsregionen.  Med biljetten som laddas på ett engångskort reser man förmånligt under 1–7 dagar.
 
Enkelbiljetter får du av busschaufförer eller i automater samt i förväg på R-kiosk eller flera andra försäljningsställen.

Kollektivtrafiken tar dig överallt i Helsingforsregionen

De bästa sevärdheterna i Helsingfors befinner sig längs buss-, metro- och spårvägsrutterna.

Till Borgbacken, Fölisön eller t.ex. Aino Acktés villa kan man åka med Helsingfors interna biljett.

Buss 16 som avgår från plattform 17 vid Järnvägstorget går till Blåbärslandet där det finns en bro över Högholmens djurpark.

Med Helsingfors interna biljett reser du med färjan från Salutorget och Skatudden till Sveaborgs fästning. Sveaborgsbiljetten lämpar sig väl för en dagsresa.

Också till hamnarna kommer man lätt med kollektivtrafiken. Se närmare på sidan Hamnar.

Med tåg eller metro till Esbo

Till WeeGee-huset och moderna konstmuseet i Esbo kommer man med metro. Det finns goda kollektivtrafikförbindelser till Gallen-Kallelas ateljéhem och Esbo domkyrka samt till köpcentrumen Sello och Iso Omena. Till Luks, Oitans och Noux friluftsområden kommer du med buss.

Med tåg eller buss till Vanda

Med närtågen I, K, N, R, T och Z kommer man till vetenskapscentret Heureka i Vanda. Till upplevelsecentret Flamingo och köpcentret Jumbo kommer du med buss och till köpcentret Myyrmanni även med tåg.

Till flygplatsen

Läs mer om förbindelser till flygplatsen. För resor mellan Helsingfors och flygplatsen behöver du en regionbiljett.

Tillbaka till toppen