Välkommen som ny medlem, Tusby!

OBS! Denna sida uppdateras inte längre.

Tusby ansluter sig till samkommunen Helsingforsregionens trafik 1.1.2018.

Förändringen innebär att en och samma biljett gäller i kollektivtrafiken i Tusby, Helsingfors, Vanda, Esbo, Grankulla, Kervo, Sibbo, Kyrkslätt och Sjundeå dvs. HRT:s biljett. Tusby bilder en biljettzon med Kervo och Sibbo. Det betyder att man kan resa inom Tusby, Kervo och Sibbo med en intern biljett för en zon. Med en närregion 2-biljett kan man resa i Esbo, Grankulla, Vanda, Kervo, Sibbo, Kyrkslätt, Sjundeå och Tusby. Biljetten är inte giltig i Helsingfors och med biljetten kan man inte resa mellan två kommuner så att resan går via Helsingfors. Med en närregion 3-biljett kan man resa i hela HRT-området.

Ändringen innebär också att information om kollektivtrafiken i Tusby och om tidtabeller och eventuella ändringar finns på HRT:s webbplats och i Reseplaneraren. HRT kommer också att svara för passagerarinformationen vid busshållplatserna och på järnvägsstationen i Tusby.

Några ändringar i de nuvarande linjerna eller tidtabellerna är inte på kommande i början av 2018. HRT har dock redan startat planeringen av det nya busslinjenätet i Tusby så att kollektivtrafiken i Tusby skulle betjäna invånarna så bra som möjligt som en del av HRT:s system.

Tusbyborna får en ny biljett. Det innebär att alla resor i HRT-området kan betalas behändigt med ett och samma kort: resor från Mariefors till Stensvik och från Skavaböle till Hertonäs.

På dessa sidor finner du information om kollektivtrafiken i Tusby. Vi uppdaterar sidorna allt eftersom det finns nyheter.

Välkommen med, Tusbyborna!

Material som presenterades på invånarmötena

I november 2017 ordnades tre invånarmöten och material som presenterades på mötena finns här bifogad. Materialen är på finska.

Måndag 13.11 Mariefors
Kellokoski_asukasilta

Tisdag 14.11 Jokela
Jokela_asukasilta

Måndag 20.11 Skavaböle
Hyryla_asukasilta