Europeiska trafikantveckan 16.–22.9

 

Europeiska trafikantveckan arrangeras årligen den 16-22 september. Trafikantveckan syftar till att motivera fler att reflektera över sina resval och hur de påverkar miljön och samhället. Temat för trafikantveckan 2019 är Säker trafik till fots och årets slogan är ” Ta klivet – börja gå”.

Promenader kan kombineras med kollektivtrafik. Gående erbjuder också gynnsamma hälsoeffekter. HRT samarbetar med medlemskommunerna för att förbättra förutsättningarna för gående i sitt verksamhetsområde.

Läs mer om Trafikantveckan på dessa sidor och bekanta dig med Trafikantveckans riksomfattande 
sidor (på finska)

HRT på Målfärgstorget på torsdag 19.9

Torsdagen den 19 september kl. 10-13 är HRT, Vanda stad och Trafikskyddet på Målfärgstorget i Dickursby och ger rådgivning i frågor som gäller kollektivtrafiken. Du får information om HRT:s biljetter och biljettpriser, närbusslinjer och om tjänster som stöder resandet och som Vanda stad erbjuder. Du hittar oss i Dickursby vid den södra underfartsbron på samma sida som plattform 6.

 

Under Trafikantveckan kostar biljetterna som vanligt

Bilfria dagen firas söndagen den 22 september. Då lönar det sig att promenera, cykla eller åka kollektivt.
Det enklaste sättet att köpa biljetten och hitta rutten är att använda HSL-appen. Information om övriga alternativ hittar du här. På den bilfria dagen kostar biljetterna i kollektivtrafiken i HRT-området som vanligt.

 

Bilfria dagen på Spåramuseet 22.9 

Välkommen till Spåramuseet söndagen den 22 september. Spåramuseet ligger i Tölö i Helsingfors på adressen Tölögatan 51A. Fritt inträde kl. 12-15.


Program:
HST:s dragspelsorkester spelar under dagen.
Trimma upp din egen cykelhjälm i verkstaden med klistermärken, och designa ditt eget klistermärke.
Vid hjälmkliniken för Barnens trafikstad visas hur man justerar en cykelhjälm så att den passar. Vid kliniken finns hjälmar av olika storlek.
Vart leder metron-tävlingen.
Träffa HRT:s maskot Välkky varje heltimme kl. 12, 13 och 14.
Bekanta dig med forna helsingforsare i gamla spårvagnar.
På plats är också Stadsmiljösektorns ambassadör för hållbar transport, Kulkuri.
Museibutikens sommarcykel säljer nostalgiska Helsingforsprodukter.