Extra turer i nattrafiken från Weekend Festival

HRT sätter in extra trafik 7–8.8 p.g.a. Weekend Festival som arrangeras i Byholmen. HRT påminner festivalbesökare också om biljetter: biljettkontrollanterna gör intensifierade kontroller under det kommande veckoslutet.

Man kommer behändigt till Byholmen med kollektivtrafik då det finns bara ett kort gångavstånd från Fiskehamnens metrostation till festivalområdet. Metron är i trafik både på natten mellan fredag och lördag och på natten mellan lördag och söndag två timmar längre än vanligt. Dessutom blir det extra avgångar på några nattlinjer på natten mellan fredag och lördag.

Man kan köpa HRT:s biljett t.ex. i biljettautomaten på Järnvägstorgets metrostation. I den blåa automaten får man biljetter för 1–7 dygn och i den ljusröda automaten 1-dygnsbiljetter för vuxna. I båda automaterna får man också enkelbiljetter. Giltighetstiden för biljetter köpta i automaten börjar vid köptillfället.

I R-kiosker och på HRT:s serviceställe på Järnvägstorget (öppet lör. kl. 10–15) kan man köpa dygnsbiljetter som laddas på engångskortet. Då börjar giltighetstiden då man visar upp kortet för kortläsaren i början av den första resan.

SMS-biljetten gäller på metro, spårvagnar, Sveaborgsfärjan och närtåg inom Helsingfors. I busstrafiken gäller biljetten endast på metrons anslutningslinjer.

Sista avgångar för metrotågen nätterna mellan fre–lör och lör–sön:
Från Gräsviken till Nordsjö kl. 01.20
Från Gräsviken till Mellungsbacka kl. 01.25
Från Fiskehamnen till Nordsjö kl. 01.29
Från Fiskhamnen till Mellungsbacka  kl. 01.34
Från Mellungsbacka till Gräsviken kl. 01.07
Från Nordsjö till Gräsviken kl. 01.12
Från Östra centrum till Gräsviken kl. 01.18
Från Fiskhamnen till Gräsviken kl. 01.26

Extra avgångar på nattbussar natten mellan fre–lör:
85N Järnvägstorget – Jollas kl. 03.00 och 04.05
90N Järnvägstorget – Nordsjö (Kallviksvägen) kl. 03.43
94N Järnvägstorget – Gårdsbackabågen kl. 02.35 och 03.45
96N Järnvägstorget – Nordsjö (Porslaxvägen) kl. 02.10

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.