HRT firar Bilens lediga dag 22.9 med rabbaterade biljettpriser och evenemang

Onsdag 16.9 startar den europeiska trafikantveckan som kulminerar i Bilens lediga dag tisdagen 22.9. HRT firar dagen genom att erbjuda enkel- och värdebiljetter till rabatterade priser och evenemang som riktas till passagerare.

Rabatt på enkelbiljett

På bilens lediga dag reser man i kollektivtrafiken i Helsingforsregionen till rabatterade priser. HRT erbjuder ett, två och tre zoners enkelbiljetter med 1, 2 och 3 euro. Biljetterna för barn och rabattgrupper är 50 cent, 1 och 1,5 euro.


Guidade turer

Ca kl. 15.30 – 17.30 har du möjlighet att bekanta dig med historiska och andra intressanta mål och evenemang som finns längs rutterna för 1A, 65A, 550 och 560. Helsingin Turistioppaat ry ansvarar för de guidade turerna. Förutom med resekort kan du stiga ombord även med enkelbiljett till rabatterat pris.
 

Evenemang elektrisk trafik

Klimatinfo ordnar ett evenemang om elektrisk trafik på Stora Robertsgatan kl. 15-18. Under gatuevenemanget kan man prova på bland annat elcykeln.


#autonvapaapäivä uppmuntrar att prova hållbara färdsätt

I år syns Bilens lediga dag framförallt i sociala medier. En grupp kända helsingforsare har lovat lämna bilen hemma och prova på alternativa färdsätt. Vem dessa personer är och hur de reser, får du veta när du följer hashtag #autonvapaapäivä på Twitter, Instagram och Facebook under Trafikantveckan (16. -22.9).

Kom och prova olika hållbara sätt att färdas på Bilens lediga dag och dela bilder och kommentarer i den sociala median med hashtag #autonvapaapäivä.  Bland alla som deltagit i bildtävlingen lottas ut en cykel Jopo50-jubileumsmodel.
Mer information om tävlingen www.liikkujanviikko.fi/kilpailu2015/


Den europeiska trafikantveckan syftar till att upplysa om hur våra vardagliga resor påverkar miljön och samhället och till att uppmuntra fler att upptäcka alternativ till bilen. Ett av HRT:s strategiska mål är att uppmuntra sina invånare förutom att använda kollektivtrafik även att gå och cykla i regionen.


www.facebook.com/liikkujanviikko
www.twitter.com/kuljeviisaasti
www.instagram.com/kuljeviisaasti

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.