Ingång till terminalbyggnaden vid flygplatsen öppnas för testbruk 18.12

Ingången från järnvägsstationen till terminalbyggnaden vid Helsingfors-Vanda flygplats öppnas för passagerare den 18 december 2015. Till en början sker ingången från plattformsområdet till terminalen endast via hissar. Rulltrapporna kommer att tas i bruk under våren 2016. De avgiftsfria bussar som nu kör mellan terminalerna och Datavägens ingång fortsätter att trafikera fram till 27.12.

Ingång mellan terminalerna och tågstationen öppnas den 18 december när morgontrafiken startar. På tågstationen vid ingång till terminalen finns två hissar som betjänar passagerare.
 
- Arbeten med rulltrapporna inleddes den 7 december och fortsätter vid ingången till våren 2016, efter det är de i bruk för passagerare, säger projektchef Juha Kansonen på Trafikverket.
 
Förutom hissar som nu tas i testbruk betjänar också Datavägens ingång passagerare. Gångavståndet från ingången är 350 meter till terminal 1 och 700 meter till terminal 2.
 
De avgiftsfria bussarna fortsätter att trafikera mellan terminalerna T1 och T2 och Datavägens ingång fram till den 27 december. Bussarna kör ungefär med fem minuters mellanrum.
 
Särskilt vid jultid lönar det sig att reservera gott om tid för att ta sig från tågstationen till terminalerna.

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.