Nu kan du betala HRT:s mobilbiljett även med betalkort

Applikationen förnyades. Nu kan du enkelt köpa biljetter också med bank- och kreditkort.

Biljetter som köps via appen HRT Mobilbiljett kan betalas med betalkort eller som mobil betalning som debiteras på användarens telefonräkning.

Appen HRT Mobilbiljett har förnyats. Biljetter som beställs via appen kan nu betalas också med bank- och kreditkort. Du kan också fortfarande använda mobilen för att betala mobilbiljetten. Då debiteras biljetten på din telefonräkning.

”Nu när biljetten kan betalas också med betalkort, kan också de som har tjänstetelefon eller ett utländskt abonnemang – till exempel de turister som reser från flygplatsen med Ringbanan – enkelt köpa HRT:s mobilbiljetter”, säger Satu Rönnqvist, HRT:s ledande sakkunnig i mobil- och nätförsäljning.

Via appen HRT Mobilbiljett kan du beställa enkelbiljetter för alla HRT:s reseområden och biljetten duger i alla trafikfordon. Mobilbiljetten är 10 % billigare än enkelbiljett som köps av chauffören. Till exempel kostar en enkelbiljett inom en stad 2,90 euro.

Appen HRT Mobilbiljett har nu laddats ner 320 000 gånger och det säljs ca 60 000 biljetter i veckan.

I år kommer det att vara möjligt att köpa periodbiljetter i mobilen. HRT håller på att utveckla en ny applikation HRT som kombinerar biljettapplikationen och Reseplaneraren.

”Vi vill att användning av kollektivtrafiken är ännu smidigare.  I fortsättningen finns alla viktiga tjänster vad gäller resor, betalning och information i en och samma applikation och webbtjänst”, säger HRT:s direktör för kund- och försäljningsavdelning Mari Flink.