Fr.o.m. 1.9 köps mobilbiljetterna i den nya HSL-appen förutom Windows Phone-telefoner

Från och med 1.9 går det inte längre att köpa mobilbiljetter med HRT Mobilbiljettapp med smarttelefoner med Android och iPhone. Den nya HSL-appen ersätter den gamla mobilbiljettappen och den nya appen finns för smarttelefoner med Android och iOS. De som har Windows Phone kan även i fortsättningen köpa biljetter via den gamla mobilbiljettappen.

Den nya HSL-appen stöder iOS och Android versioner som är antingen iOS 9.0 eller Android 5.0 eller nyare. I den gamla appen finns ett meddelande. Om du öppnar meddelandet, kan du ladda ner den nya HSL-appen. Appen kan också laddas ner på adressen www.hsl.fi/sovellus.

Orsaken till varför den nya appen inte fungerar i Windows-telefoner är att telefontekniken har utvecklats snabbt. När HRT började planera den nya appen var målet en helhet som mångsidigt betjänar resenärer. HSL-appen erbjuder flera tjänster som den gamla mobilbiljettappen inte har, bland annat nyhetsflödet som är skräddarsytt för användaren samt Reseplaneraren. Det var inte tekniskt sätt möjligt att erbjuda dessa nya tjänster i Windows-telefoner. HSL-appen bygger på React Native-teknologin som inte var tillgänglig för Windows-telefoner. 

Användarna av Windows-telefoner kan dock även i fortsättningen köpa biljetter i den gamla mobilbiljettappen. Den gamla biljettappen fungerar i Windows-telefoner fram till dess att den nya zonmodellen tas i bruk. 

HRT utvecklar appen kontinuerligt så att man i framtiden kan köpa flera olika biljetter. I framtiden kan du också göra en fortlöpande beställning på periodbiljetten som debiteras varje månad så att du alltid har en giltig periodbiljett och du behöver inte komma ihåg att ladda din biljett.

Läs mer om HSL-appen

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.