Från och med 1.9 köper du mobilbiljetter med den nya HSL-appen

Från och med den 1 september går det inte längre att köpa mobilbiljetter med den gamla mobilbiljettappen. Nu lönar det sig att ladda ner den nya HSL-appen.

I den gamla appen finns ett meddelande och om du öppnar meddelandet, kan du ladda ner den nya HSL-appen. Appen kan också laddas ner på adressen www.hsl.fi/sovellus. Du kan ladda ner appen gratis. HSL-appen finns för Android och Iphone.

Den gamla och nya appen pratar inte med varandra. Om du vill spara dina kvitton om biljettköp, lönar det sig att skicka kvitton till din e-post innan du tar bort den gamla appen från din telefon. Information om köpta biljetter flyttas inte från den gamla appen till den nya.

Den nya HSL-appen är betydligt mångsidigare än den gamla mobilbiljettappen. I den nya appen kan du köpa enkel- och dygnsbiljetter samt 30-dagarsbiljetter för vuxna.
I appen finns också Reseplaneraren som visar bl.a. vilken biljett du behöver för din resa. Du kan enkelt köpa en biljett för en viss resa via appen.

Appen håller dig också informerad eftersom trafiknyheter som är riktade för dig visas i nyhetsflödet.
Resenären ser på en gång trafiknyheterna som gäller användarens favoritlinjer och eget bostadsområde.

HRT utvecklar appen kontinuerligt så att man i framtiden kan köpa flera olika biljetter. I framtiden kan du också göra en fortlöpande beställning på periodbiljetten som debiteras varje månad så att du alltid har en giltig periodbiljett och du behöver inte komma ihåg att ladda din biljett.

Frågor och svar om HRT-appen (på finska)

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.