Försäljningen av sms-biljetten och mobilbiljetten i Windows-telefoner upphör 27.4

Prissättningen av HRT:s biljetter ändras 27.4.2019 när de nya zonerna ersätter de gamla reseområden. Samtidigt upphör försäljningen av sms-biljetten och av mobilbiljetten i Windows-telefoner.

När de nya zonerna börjar gälla förändrar HRT sitt biljettutbud så att biljetterna gäller i alla trafikmedel. Den nuvarande sms-biljetten duger endast inom Helsingfors och endast i en del av kollektivtrafikmedlen, eftersom biljetten inte gäller på alla busslinjer.

Sms-biljetten överlappar med enkelbiljetten som säljs i HSL-appen. Största delen av mobiler är i dag s.k. smarttelefoner som man kan köpa mobilbiljetter med. Antalet sålda sms-biljetter har minskat från sommaren 2018 när HSL-appen togs i bruk. I juni 2018 såldes det drygt 11 000 sms-biljetter när antalet sålda mobilbiljetter i februari 2019 var 6 700.

Du kan ladda ner gratis HRT:s app till Android- och iPhone-telefoner. Med appen kan du köpa biljetter till alla HRT:s zoner och biljetterna gäller i alla HRT:s trafikmedel. Appen visar direkt i samband med ruttsök vilken biljett som gäller för din resa. Du kan betala biljetten antingen med ditt betalkort som kopplats till appen eller i samband med din telefonräkning.

Försäljningen av HRT:s mobilbiljetter i Windows-telefoner upphör när de nya zonerna börjar gälla. I samband med biljettförnyelsen är HRT tvungen att ta samma beslut som så många andra tidigare: det lönar sig inte att göra nya uppdateringar för Windows-telefoner eftersom det finns så få användare. I september 2018 fanns det 1 110 användare av Windows-applikationen, i februari 2019 endast 600.

Förutom HSL-appen kan man köpa HRT:s biljetter i många kiosker och market, på serviceställena, i automat och av bussförare. Du kan också betala din resa med värde som är laddat på HRT-kortet.

Se var försäljnings- och serviceställena och automaterna ligger

Läs mer om HSL-appen

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.