HRT:s Reseplanerare visar även färjturer till öar och holmar

I Reseplaneraren finns tidtabeller för den reguljära vattentrafiken och information om från vilka bryggor färjorna avgår till totalt 26 öar och holmar i huvudstadsregionen.

Sommarturister som till exempel vill ta sig en kopp kaffe på Rönnskär i Helsingfors eller göra en tältutflykt till Stora Herrö utanför södra Esbo hittar nu enkelt tidtabeller för förbindelsefärjorna och information om från vilka bryggor färjorna avgår i HRT:s Reseplanerare.

Följande holmar finns med: Fagerö, Rönnskär, Ugnsholmen, Sveaborg, Lonnan, Vårdö, Degerö, Stenholmen, Kalvholmen, Mjölö, Skanslandet, Svartholmen, Flisholmen, Klippan, Skifferholmen, Stora Räntan, Blekholmen, Långören, Högholmen, Hamnholmen, Lekholmen, Pentala, Stora Herrö, Rövaren, Gåsgrundet och Stora Kalvholmen.

HRT:s biljetter kan användas på Sveaborgsfärjan, och biljetter till de övriga färjorna kan köpas av trafikföretagen på skärgårdsrutterna. Till vissa färjor kan biljetter köpas digitalt.

Det är invånarna i huvudstadsregionen som har framfört önskemål om att skärgårdsfärjornas trafik ska inkluderas i HRT:s Reseplanerare.

HRT, Helsingfors och Esbo ordnar kampanjen Havet tillhör alla för att påminna om hur trevligt det är att turista i skärgården. Kampanjen får synlighet bland annat på metron och i spårvagnar. I en kampanjvideo på sociala medier visas en tävling om vilket kommunikationsmedel som är snabbast för att ta sig från Esbo till Rönnskär. Kampanjen betonar särskilt att havslandskapet med sina öar och holmar hör till vardagen i huvudstadsregionen. Syftet är att påminna invånarna om att det är enkelt att ta sig ut till en holme och tillbringa en sommardag där eller till exempel göra en kvällstur efter jobbet.

Havet tillhör alla (på finnska)

HRT Reseplanerare

I skärgården (Helsingors stad)

My Helsinki

Visit Espoo - Havet och skärgården

 

 

 

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.