Övergång till det nya zonsystemet har framskridit enligt planerna

De nya zonerna har trätt i kraft enligt planerna lördagen den 27 april. Övergången till de nya zonerna började redan tidigt på morgonen och nu ser allt ganska bra ut. De nya zonerna uppdaterades i HSL-appen, Reseplaneraren, kortläsarna, förarnas försäljningsapparat samt i de små enkelbiljettautomaterna redan kl. 4.30.

På förhand visste man att alla kortläsare inte kommer att vara uppdaterade kl. 4.30. Det har varit enstaka kortläsare i trafikmedlen som har sålt gamla biljetter men nu säljer nästan alla kortläsare biljetter för de nya zonerna.

När du köper en värde- eller tilläggsbiljett i kortläsaren ska du välja en biljett för alla de zoner du åker igenom. Efter det betalar du biljetten genom att visa ditt HRT-kort för läsaren. Tilläggsbiljetten är ett förmånligt sätt att utvidga periodbiljettens reseområde eftersom du betalar endast priset på tilläggsbiljetten. Om du t.ex. har en giltig AB-periodbiljett, kostar resan till flygplatsen till zon C 2,50 euro.

I dag har man köpt flera biljetter med HSL-appen än på en vanlig lördag: före middagen var antalet sålda biljetter över 17 000. Antalet sålda värdebiljetter är 19 000 och antalet sålda enkelbiljetter 3 000. Också den nya biljetten för alla resenärer över 70 år har varit populär: under de tre första timmarna kl. 9-12 har man sålt 1 700 biljetter.

Uppdateringen av försäljningssystemen upphör enligt planerna natten mellan lördag och söndag. På söndag går det att ladda HRT-kort samt köpa biljetter till de nya zonerna på alla försäljningsställen och i automaterna.

 

Mer information på nätet:

De nya zonerna och kortläsaren

HSL-appen

Försäljnings- och serviceställen samt automaterna

Lägg till ny kommentar

You can post comments after logging in with your HSL account.